• Kurumsal
    • Hakkımızda
    • Kariyer
    • Medya
  • Denge
    • DENGE'Lİ PAKETLER

      • Denge Fastfood
      • Denge Restoran
      • Denge Zincir
      • Denge Franchise
      • 360° Paket Servis
      • Denge Catering
    • DENGE MODÜLLERİ

      • Trendyol Yemek Entegrasyonu
      • Fuudy Entegrasyonu
      • Restoran Adisyon Programı
      • Restoran Stok Takip Programı
      • Merkezi Kontrol Sistemi
      • Müşteri Takip Sistemi
      • Ön Muhasebe Sistemi
    • ÖNE ÇIKANLAR

      • Mali Onaylı Sistem
      • Yemek Sepeti Entegrasyonu
      • Çağrı Yönetim Sistemi
      • Kurye Takip Sistemi
      • Sarf Malzemeleri
  • Sektörel Çözümler
    • Zincir İşletme Yönetimi
    • Franchise İşletme Yönetimi
    • Satış Sipariş Sistemi
    • Siparişli Satın Alma Sistemi
    • Çağrı Merkezi Sipariş Yönetimi
  • Sarf Malzemeleri
  • Referanslar
    • Referanslar
    • Müşteri Görüşleri
  • Haberler
    • Güncel
    • Blog
  • İletişim
Sitede arama yapın
ARKHE YAZILIM ARKHE YAZILIM
  • TR
  • EN
  • Kurumsal
    • Hakkımızda
    • Kariyer
    • Medya
  • Denge
    • DENGE'Lİ PAKETLER

      • Denge Fastfood
      • Denge Restoran
      • Denge Zincir
      • Denge Franchise
      • 360° Paket Servis
      • Denge Catering
    • DENGE MODÜLLERİ

      • Trendyol Yemek Entegrasyonu
      • Fuudy Entegrasyonu
      • Restoran Adisyon Programı
      • Restoran Stok Takip Programı
      • Merkezi Kontrol Sistemi
      • Müşteri Takip Sistemi
      • Ön Muhasebe Sistemi
    • ÖNE ÇIKANLAR

      • Mali Onaylı Sistem
      • Yemek Sepeti Entegrasyonu
      • Çağrı Yönetim Sistemi
      • Kurye Takip Sistemi
      • Sarf Malzemeleri
  • Sektörel Çözümler
    • Zincir İşletme Yönetimi
    • Franchise İşletme Yönetimi
    • Satış Sipariş Sistemi
    • Siparişli Satın Alma Sistemi
    • Çağrı Merkezi Sipariş Yönetimi
  • Sarf Malzemeleri
  • Referanslar
    • Referanslar
    • Müşteri Görüşleri
  • Haberler
    • Güncel
    • Blog
  • İletişim

Blog

  • Anasayfa /
  • Haberler /
  • Blog
Dünyanın dört bir yanından en iyi kahveler, Kahve rotaları - 3

Dünyanın dört bir yanından en iyi kahveler, Kahve rotaları - 3

Kahve dünyada sadece 60 ülkede yetiştiriliyor. Bununla birlikte dünya genelinde kadınların %66'sı, erkeklerinse %62'si her gün kahve tüketiyor. Kahve aşkına turlar düzenleniyor. Kahve rotalarına Unesco’nun bir araştırmasına göre dünyada en çok görülmek istenen ülkesi, Küba’yla devam ediyoruz. Toprağ...
10 / 11 / 2023
Dünyanın dört bir yanından en iyi kahveler, Kahve rotaları - 2

Dünyanın dört bir yanından en iyi kahveler, Kahve rotaları - 2

Dünyanın 2. büyük emtiası ve ticareti yapılan ürünü… Araştırmalar, düzenli içenlerin, içmeyenlere göre %12 oranında daha uzun yaşadığını ortaya koyuyor. Osmanlı saray görevleri arasına "kahvecibaşı" rütbesini eklettiren bu sihirli içecek için en iyi destinasyonları anlatmaya devam ediyoruz. Bu kez d...
16 / 10 / 2023
Dünyanın dört bir yanından en iyi kahveler, Kahve rotaları - 1

Dünyanın dört bir yanından en iyi kahveler, Kahve rotaları - 1

Dünyada her yıl 8,5 milyar kilo kahve tüketiliyor. En çok kahve tüketen ülke ise yılda kişi başı 11,4 kg ile Finlandiya. Bugün kahve sadece bir içecek değil, içinde tutku, ritüel ve ciddi bir uzmanlık barındıran çok büyük bir sektör haline geldi. Dünya tarihinde kahve kültürleri ve kahveleri ile öne...
12 / 10 / 2023
Bir Duayen, Bir İşletme: Erman Girgin, Bröd

Bir Duayen, Bir İşletme: Erman Girgin, Bröd

Beş buçuk yıl önce kurulmuş, başarı sırrı, kalitesi ve tutarlılığı olan bir işletmede; Bröd’deyiz. Henüz sabaha karşı bile diyemediğimiz bir saatte; gece saat 3’te başlıyor Bröd’de mesai. Kurucu ortaklardan Erman Girgin konuğumuz bu ay. Kendisi Bröd’ün hikayesini, sektörün zorluklarını ve bizi anlat...
08 / 02 / 2021
Aşçılığın yükselen kolu; yat aşçılığı

Aşçılığın yükselen kolu; yat aşçılığı

Yatın en önemli hizmet personellerinden biri. Denizde, küçük alanlarda, size özel yemekleriyle harikalar yaratan ve her defasında sürpriz lezzetlerle sizi şaşırtması beklenen keyifli ve bir o kadar da zor bir meslek. Kişisel yetenekle birlikte bilginin de büyük önem taşıdığı bu meslekte mutfağın yal...
07 / 02 / 2021
Kirala-Pişir Mutfak

Kirala-Pişir Mutfak

Dünyada Cook and Book olarak anılan, ülkemizde de örnekleri her geçen gün artan kiralık mutfak ya da kirala-pişir mutfaklar, pandemi döneminde paket servis hizmeti vermek isteyen, ancak bu kritik dönemde yatırım yapmaya cesaret edemeyen girişimcilere bir parça olsun nefes aldırıyor. Aslında yeni b...
21 / 12 / 2020
Bir Duayen, Bir İşletme: Eren Noyan, The Badau

Bir Duayen, Bir İşletme: Eren Noyan, The Badau

İşletme sahiplerinin sizi kapıda karşıladığı, hatta doğum gününüzü bildiği, sanatçıların çok özel yemekler pişirdiği ve yine sanatçıların servis yaptığı, caz ile yemeği başarıyla, eşit oranda sunabilen, Türkiye’nin ilk ve tek işletmesi burası; The Badau. Eşi Güliz Noyan’la kurduğu bu çok özenli ve ö...
08 / 12 / 2020
Bulut Mutfak Nedir?

Bulut Mutfak Nedir?

Başka yerlerde tüketilmek üzere pişirilen yemeklerin yapıldığı mutfaklar… Bir başka deyişle sadece paket servis çalışan restoranlar… Sanal, hayalet, karanlık mutfak –çünkü İngilizce’de Dark Kitchen olarak anılıyor- gibi isimler de kullanılabilir, ama sektörümüz en çok ‘bulut’u sevdi. Özellikle Co...
15 / 11 / 2020
ASMR nedir?

ASMR nedir?

Yumurtadan sonra dünyanın en bilinen ve tanınan şekli olan Coca Cola şişesini düşünün. Kapağı açılır, bardağa buzlar atılır ve kola bardağa yavaş yavaş konur. Yutkunarak içilir ve sonrasında derin bir ‘oh’ çekilir. Yıllarca izledik televizyonlarda. Ve pek çoğumuz her defasında da içmiş kadar olduk....
17 / 09 / 2020
Bir Duayen, Bir İşletme:  Özay Çınar, Pandeli

Bir Duayen, Bir İşletme: Özay Çınar, Pandeli

Bir işletmeden çok, tarihin önemli parçası olmuş, bir kültür mirası Pandeli… Küçük yaşta geldiği İstanbul'da baba mesleği olan hamallıkla, bulaşıkçılık, berber ve bakkal çıraklığından seyyar bir arabada piyazcılıkla başlayan… Ardından mutfağını özleyen Mustafa Kemal Atatürk’e Ankara’ya yemeklerinden...
27 / 08 / 2020
Huzurlarınızda WhatsApp Business

Huzurlarınızda WhatsApp Business

Facebook’un 19 milyar dolara satın aldığı, dünya üzerinde 2 milyar kullanıcıyla, kullanıcısı en fazla uygulama özelliğine sahip WhatsApp, WhatsApp Business’le karşımızda. KOBİ’lerin WhatsApp'ta ticari bir varlığa sahip olmasına, müşterileriyle daha verimli iletişim kurmasına ve işlerini büyütmele...
25 / 08 / 2020
Müdavimleştirebildiklerimizden misiniz?

Müdavimleştirebildiklerimizden misiniz?

Bir yere sürekli olarak giden, gedikli anlamına gelen “müdavim” kelimesi, dilimize Arapçadan geçmiştir. Kökeni “devam” kelimesidir. Özellikle yeme-içme işletmeleri için çok değerli bir kavram olan müdavimlik, aslında hem işletme hem de müşteri için oluşması zaman alan, karşılıklı hoşgörü sağlayan...
06 / 08 / 2020
Bir Duayen, Bir İşletme: Murat Deniz Temel, Alaf

Bir Duayen, Bir İşletme: Murat Deniz Temel, Alaf

Başarılı şef Murat Deniz Temel’lin işletmesi Alaf’tayız. Biz sorduk, Murat Deniz Temel; sektörü, köklerinden beslenen bir göçebe lokantası olan Alaf’ı ve bizi anlattı. Kendisine bize zaman ayırdığı için teşekkür ediyoruz. Keyifli okumalar… Bize işletmenizden kısaca bahseder misiniz? Ne zaman kuru...
04 / 08 / 2020
Moris Alhale, SMG Kurucu Ortağı

Moris Alhale, SMG Kurucu Ortağı

Bize SMG’den kısaca bahseder misiniz. Nasıl kuruldunuz, hangi sektörlere hitap ediyorsunuz, verdiğiniz hizmetin içeriği nedir? Teknolojinin hızla geliştiği bu çağda teknoloji üzerinden bir iş üretme fikriyle yola çıktık ve Gül Gürer Alimgil ve Serkan Polat ile birlikte SMG’yi 2009 yılında kurduk....
05 / 07 / 2020
Virüs geldi, hijyen sertifikaları çoğaldı!

Virüs geldi, hijyen sertifikaları çoğaldı!

Tüm dünyayı sarsan Koronavirüs’le ülkemizde de pek çok iş yerine hijyen anlamında yeni pek çok zorunluluk geldi. 2013’te yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; gıda, su ve mineral üretiminden, gıda taşımacılığı ve servisine, perakende gıda satışından her türlü konaklama ve temizlik hizmeti veren işletmel...
05 / 07 / 2020
Restoranda Sigorta

Restoranda Sigorta

Bugünler elbette geçecek ve biz hayatımıza kaldığımız yerden olmasa da yeni deneyimlerle devam edeceğiz. İşte bu yüzden gelin geleceğe hazırlanalım: Bu yazımızda son dönemde önemini çok daha iyi anladığımız sigorta konusunda bir uzman görüşü aldık. Yaklaşık 2 aydır kapalı olan restoran, kafe gibi...
21 / 05 / 2020
Sofra Zevkinin Adil Dönüşümü Üzerine

Sofra Zevkinin Adil Dönüşümü Üzerine

Bugünler elbette geçecek ve biz hayatımıza kaldığımız yerden olmasa da yeni deneyimlerle devam edeceğiz. İşte bu yüzden gelin geleceğe hazırlanalım: Bu yazımızda yemek kültürümüzü sosyolojik açıdan değerlendirmek üzere bir uzman görüşü aldık. Yemek zevki altın çağını yaşıyor. Evde, sokakta, AVM’d...
17 / 05 / 2020
Yeni Normal İçin Yeni Müzikler

Yeni Normal İçin Yeni Müzikler

​Bugünler elbette geçecek ve biz hayatımıza kaldığımız yerden olmasa da yeni deneyimlerle devam edeceğiz. İşte bu yüzden gelin geleceğe hazırlanalım: Bu yazımızda son dönemde önemini çok daha iyi anladığımız müzik konusunda bir uzman görüşü aldık. Bir restoranda yemek yerken ya da bir kafede otur...
14 / 05 / 2020
Restoranda Kira Sorunu

Restoranda Kira Sorunu

Bugünler elbette geçecek ve biz hayatımıza kaldığımız yerden olmasa da yeni deneyimlerle devam edeceğiz. İşte bu yüzden gelin geleceğe hazırlanalım: Bu yazımızda son dönemde önemini çok daha iyi anladığımız gayrimenkul konusunda bir uzman görüşü aldık. Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi ...
11 / 05 / 2020
Bir Duayen, Bir İşletme: Tarkan Şahin, Hayat Cihangir

Bir Duayen, Bir İşletme: Tarkan Şahin, Hayat Cihangir

Müdavimleri bilir. Kadehlerinin dantellerle geldiği bir işletme olan Hayat Cihangir’in kurucusu, Tarkan Şahin’le çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Tüm röportajlarımızda olduğu gibi buluşma yerimiz işletmenin kendisi olacaktı. Ancak Koronavirüs nedeniyle evlerimizde olduğumuzdan, teknoloji sa...
03 / 05 / 2020
Ekmek tarifi

Ekmek tarifi

Koronavirüs nedeniyle evlerimizde geçirdiğimiz bu günlerde, restoranların da kapanmasıyla herkes birer aşçı oldu. Google Arama Trendleri Raporu’na göre; son günlerde Türklerin en çok sorduğu soru ‘ekmek tarifi’... Rapor, koronavirüs salgınında anlık, günden güne değişen ve yeni edinilen alışkanlıkla...
02 / 05 / 2020
Koronadan sonra yiyecek içecek

Koronadan sonra yiyecek içecek

Bugünler elbette geçecek ve biz hayatımıza kaldığımız yerden olmasa da yeni deneyimlerle devam edeceğiz. İşte bu yüzden gelin geleceğe hazırlanalım: Bu yazımızda son dönemde önemini çok daha iyi anladığımız yiyecek-içecek konusunda bir uzman görüşü aldık. Koronavirüs salgınıyla değişen dünya düze...
01 / 05 / 2020
Restoranlara dijital öneriler

Restoranlara dijital öneriler

Bugünler elbette geçecek ve biz hayatımıza kaldığımız yerden olmasa da yeni deneyimlerle devam edeceğiz. İşte bu yüzden gelin geleceğe hazırlanalım: Bu yazımızda son dönemde önemini çok daha iyi anladığımız dijital pazarlama konusunda bir uzman görüşü aldık. Koronavirüs nedeniyle hayatı eve sığdı...
29 / 04 / 2020
Restoranlarda İş Sağlığı ve Güvenliği

Restoranlarda İş Sağlığı ve Güvenliği

Bugünler elbette geçecek ve biz hayatımıza kaldığımız yerden olmasa da yeni deneyimlerle devam edeceğiz. İşte bu yüzden gelin geleceğe hazırlanalım: Bu yazımızda son dönemde önemini çok daha iyi anladığımız iş sağlığı ve güvenliği konusunda bir uzman görüşü aldık. Koronavirüs ve onun sebep olduğu...
27 / 04 / 2020
Yakınlardaki Restoranlar

Yakınlardaki Restoranlar

Koronavirüs ile yeme-içme mekanlarının büyük bölümü kapandı. Açık olanlar ise paket servis hizmeti vermeye ve ayakta kalmaya çalışıyor. Ancak dışarı çıkmak zorunda kalan veya bulunduğu yere yemek sipariş etmek isteyen pek çok kişi de, açık olan restoranları bulabilmek için uğraşıyor. Bu yeni ve o...
27 / 04 / 2020
Önceliğimiz Eğitim Olmalı

Önceliğimiz Eğitim Olmalı

Bugünler elbette geçecek ve biz hayatımıza kaldığımız yerden olmasa da yeni deneyimlerle devam edeceğiz. İşte bu yüzden gelin geleceğe hazırlanalım: Bu yazımızda son dönemde önemini çok daha iyi anladığımız personel eğitimi konusunda bir uzman görüşü aldık. “Hiçbir şey siz hissedene kadar gerçek ...
25 / 04 / 2020
Restoranda Çocuk

Restoranda Çocuk

Bugünler elbette geçecek ve biz hayatımıza kaldığımız yerden olmasa da yeni deneyimlerle devam edeceğiz. İşte bu yüzden gelin geleceğe hazırlanalım: Bu yazımızda işletmenizin asıl mutlu edilmesi gereken garantili misafirleri; çocuklar için bir uzman görüşü aldık. Her çocuk özeldir ve kendini özel...
23 / 04 / 2020
Doğaya rağmen değil doğayla birlikte hareket etme

Doğaya rağmen değil doğayla birlikte hareket etme

Eğer insanoğlu müdahale etmezse doğanın kendi içerisindeki sistem sürdürülebilir. Ancak insan ne yazık ki, doğanın bir parçası olduğunu unutuyor ve kendisini doğanın hakimi görüyor. Ve o zaman yaşam hiçbirimiz için ne yazık ki sürdürülebilir olamıyor. (İstanbul Permakültür Kolektifi kurucularından ...
23 / 04 / 2020
Koronavirüs sonrası restoran dekorasyonu

Koronavirüs sonrası restoran dekorasyonu

Bugünler elbette geçecek ve biz hayatımıza kaldığımız yerden olmasa da yeni deneyimlerle devam edeceğiz. İşte bu yüzden gelin, geleceğe hazırlanalım: Bu yazımızda, yeni dönemde mekanların mimarisinde neler olacak, bir uzman görüşü aldık. Restoran, kafe gibi yeme – içme mekanlarının mimari anlamda...
21 / 04 / 2020
Tüm canlılar için Zehirsiz Sofralar

Tüm canlılar için Zehirsiz Sofralar

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'nin, Avrupa Birliği tarafından Sivil Toplum Diyaloğu V Programı kapsamında finanse edilen ve Avrupa Pestisit Eylem Ağı (PAN Europe) ortaklığında yürüttüğü “Zehirsiz Sofralar” projesi Nisan 2019'da başladı. Kuruluşundan itibaren bir yıl sürmesi planlanan, ...
16 / 02 / 2020
Gastronominin yıldızı miksoloji

Gastronominin yıldızı miksoloji

Alkollü ve alkolsüz kokteylleri; yaratma, hazırlama ve yapım aşamalarına miksoloji, bir başka deyişle karıştırma sanatı deniyor… Damağa hitap ettiği kadar göze de hitap eden, hazırlanışından sunumuna tam bir görsel şov aslında. Eğlence dünyasının tam ortasındaki içecek sektörüne de yepyeni bir boyut...
12 / 01 / 2020
Yeni yıla girerken

Yeni yıla girerken

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0! Bir yılı daha geride bırakıyor, yepyeni bir yıla giriyoruz. İyisiyle kötüsüyle pek çok başlangıca imza attık. Hangisi olursa olsun, bu yeni yıldan beklentilerimiz büyük… Mesleği, geliri, kültürel durumu ne olursa olsun, hepimizin benzer duyguları paylaştığı bir döne...
28 / 11 / 2019
Bir Duayen, Bir İşletme; Jeffrey Tucker, Primi Balat

Bir Duayen, Bir İşletme; Jeffrey Tucker, Primi Balat

Özgün konsepti ve dekorasyonuyla makarna severlerin yeni adresi Primi Balat, kapılarını açtı. İtalya’dan gelen aşçısının danışmanlığında hazırlanan özel menüsüyle Primi, yine Balat’ta bulunan ve yine Denge’li İşletmeler arasında yer alan Forno’nun kardeş kuruluşu. Çarşamba günleri hariç, haftanın he...
27 / 11 / 2019
Bir Duayen, Bir İşletme; Malisa Rogova, Bi Nevi Deli

Bir Duayen, Bir İşletme; Malisa Rogova, Bi Nevi Deli

Beslenme Çeşitliliği İçin ‘BİR NEVİ DELİ’ Etilerde yer alan ‘Bir Nevi Deli”nin menüsünde besin değerlerinin en yüksek seviyede korunduğu, işlenmemiş/mümkün olan en az şekilde işlenmiş ürünler kullanarak oluşturulmuş, bitkisel bazlı mutfak lezzetleri bulunuyor. Vegandan, glütensize pek çok lezzetl...
13 / 11 / 2019
GİB, ‘Mobil ve Kağıtsız Ödeme’ dönemini başlattı

GİB, ‘Mobil ve Kağıtsız Ödeme’ dönemini başlattı

Gelişen teknoloji, değişen tüketim, denetim ve iş süreci verimliliği ihtiyaçlarına Gelir İdari Başkanlığı’ndan (GİB) ekonomik yanıt! GİB, 1 Haziran 2019 tarih ve 30791 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 507 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’yle mal ve hizmet ödemelerinin, mobil cihazlarla ve kağ...
02 / 10 / 2019
Sizin Dekorasyon Fikriniz Ne?

Sizin Dekorasyon Fikriniz Ne?

İnsanoğlu olarak bilinç seviyemiz yükseldikçe, yaşam alanlarımız da önemli ölçüde gelişiyor ve ivme kazanıyor… Kaliteli ve kreatif fikirler ise tamamen bilinç seviyemizin ve arayışlarımızın artmasıyla ortaya çıkıyor. Bu da her anlamda motivasyonumuzu yükseltecektir. Yıllar geçtikçe, misafirperver...
12 / 09 / 2019
Bir Duayen, Bir İşletme; Çetin Öztürk, The Hidden Garden Restaurant

Bir Duayen, Bir İşletme; Çetin Öztürk, The Hidden Garden Restaurant

Maslakta 10 yıldır hizmet veren Hidden Garden Restaurant, müşterilerini dünya mutfağıyla buluşturuyor… Hidden Garden’a gelen İstanbul’un farklı yerlerinden misafirler ise hizmet ve lezzet ortaklığının önemini bir kez daha ispat ediyor… Pizza, makarna çeşitlerinin yanı sıra Boşnak köftesi, Hidden Gar...
10 / 09 / 2019
Restoran Seçiminin Püf Noktaları

Restoran Seçiminin Püf Noktaları

Hangimiz hayatımızın bir döneminde ya arkadaşlarımızla takılmak için ya da tek düze yapmış olduğumuz işlerden sıkıldığımızdan dolayı bir kafe ya da restoran işletmek istemedik ki? Hayaller güzel peki böyle düşünüldüğü kadar kolay mı bunu gerçekleştirmek. Sizlere biraz restoran ve kafe işletmecili...
09 / 09 / 2019
Lezzet mi, Sağlık mı?

Lezzet mi, Sağlık mı?

Bahse girerim, birçok tarifte etin düzgün şekilde pişirilebilmesi ve lezzetini koruyabilmesi için ilk önce “mühürlenmesi” gerektiğini okudunuz. Etin mühürlenmesinin amacı et suyunu etin içerisinde hapsetmek. Ve bu işlem sonucunda etin halk diliyle lokum gibi olmasını sağlamaktır. Fakat bu ge...
07 / 09 / 2019
Son Yılların Trendi Gastronomi Mesleği Üzerine...

Son Yılların Trendi Gastronomi Mesleği Üzerine...

Günümüzün popüler mesleklerinden biri olan aşçılığa ilgi giderek artıyor. Fakat son yıllarda bu isimle değil de gastronomi ismi ile anılmaya başlandı. Gastronomi deyince aslında aklımıza sadece yemek gelmiyor. Sanat, kültür, lezzet, görsellik ve bilim ile ilgisi var gastronominin çünkü… Öyle k...
04 / 09 / 2019
Türkiye’de Franchising Gıda Sektörünü Sevdi!

Türkiye’de Franchising Gıda Sektörünü Sevdi!

Türkiye ve dünyada her geçen yıl franchise büyüyerek gelişmeye devam ediyor. Franchise sisteminin hızla gelişmesi, yeni yatırımları ve iş birliklerini de beraberinde getiriyor. Sistemin hızlı büyümesinde; sermaye tutarı, girişimcinin motivasyonu, sistemin standart olması, kabul görmüş bir marka ve k...
01 / 09 / 2019
Yemek Yemenin Değişen Şekli ALAKART!

Yemek Yemenin Değişen Şekli ALAKART!

Bildiğiniz gibi ülkemizde son yıllarda otel konseptlerinde “her şey dahil” adı altında bir uygulama alıp başını gitmişti. Fakat artık otel misafirleri bu konseptlerden sıkılmaya başladı. Çünkü artık tabiri caizse az yiyip öz yemek istiyoruz. Öyle tüm yemeklerin aynı tabakta, lezzeti birbirine geçmiş...
29 / 08 / 2019
Et Yumuşatma Teknikleri Nelerdir?

Et Yumuşatma Teknikleri Nelerdir?

Ne tür et kullanırsanız kullanın etinizi yumuşatmak için bir yöntem kullanıyorsanız lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Et, proteinlerden oluşur. Proteinler çok sayıda amino asit içerdikleri için bu asitleri parçalama işlemidir et yumuşatma dediğimiz olay aslında. Ve çok farklı yöntemleri var...
26 / 08 / 2019
Yeni Trend Baskılı Peçete!

Yeni Trend Baskılı Peçete!

Dünya değişiyor, insanoğlunun arayışları ise farklı neler yapabilirim şeklinde… Eskisinden çok daha detaylara önem veren mucitlerin sayısı ise artış gösteriyor. Yeme-içme sektöründe ise detaylar bir hayli önem kazandı. Dünyada ve ülkemizde artık işletme sahipleri sadece mekan dizaynına değil, masa ...
23 / 08 / 2019
Edison Ampul'un Tarihi ve Bugünü

Edison Ampul'un Tarihi ve Bugünü

İnsanlık tarihinin en önemli icatlarından biri olan aydınlatma, mum ile başlamıştı. Arkasından 19. yüzyılın ilk yarısına geldiğimizde ise gaz aydınlatmaları ve bu aydınlatmaların gelişimi sürdü. Tabi o dönemlerde maalesef gazın sağladığı ışık dengesizdi ve bu da dünyanın farklı yerlerinde tiyatrolar...
20 / 08 / 2019
Bir Duayen, Bir İşletme; Levent Karamişe, Mise Coffee

Bir Duayen, Bir İşletme; Levent Karamişe, Mise Coffee

Bu ay rotamızı İstanbul’un yeni ve sevilen işletmelerinden Mise Coffee’ye çevirdik. Denge’li işletmelerden, Deposite AVM’nin içinde yer alan Mise Coffee; birbirinden lezzetli filtre kahveleri olan şık bir mekan… Bu başarılı ve şık mekanın işletmecisi Levent Karamişe sizlerle… Bize işletmenizd...
15 / 07 / 2019
Bir Duayen, Bir İşletme; Volkan Tangör, Joker No.19

Bir Duayen, Bir İşletme; Volkan Tangör, Joker No.19

İstanbul’un başarılı işletmelerinden biri olan Joker No.19’un, Beşiktaş merkezdeki mekanına sizler için uğradık. Beyoğlu’ndaki çizgisini bozmadan Beşiktaş’ta da başarılı hizmetini devam ettiren işletme, oldukça geniş ve ferah bir mekana sahip. İşletmeci ve çalışanlarının sizi evinizde hissi yaşata...
30 / 05 / 2019
Bir Duayen, Bir İşletme; Pelin Uğur Akün, Pelin'in Ekmeği

Bir Duayen, Bir İşletme; Pelin Uğur Akün, Pelin'in Ekmeği

Arnavutköy’de yer alan Pelin’in Ekmeği’nde özel teknikler, benzersiz lezzetler ve incelikli bir sanat ruhuyla yoğruluyor tüm ekmekler… Köy Ekmeği’nden Zeytinli Köy Ekmeği’ne, Cevizli Köy Ekmeği’nden Tam Buğday ve Çavdar Ekmeği gibi seçeneklerle karar vermekte zorlanacağınız lezzetlere Çatal Çörek, K...
02 / 05 / 2019
Yemeğin bilimle buluşması; moleküler gastronomi

Yemeğin bilimle buluşması; moleküler gastronomi

1980’lerde Fransız bilim adamı Herve This tarafından ortaya atılan “moleküler gastronomi” terimi, pişirmenin birçok aşamasındaki malzemelerde oluşan değişimleri ve bu değişimlere neden olan kimyasal reaksiyonların arkasındaki mantığı açıklamayı amaçlıyor. moleküler gastronomi zamanla dünyanın en iyi...
02 / 05 / 2019
Bir Duayen, Bir İşletme; Burcu Sayar Meriç, Padoca

Bir Duayen, Bir İşletme; Burcu Sayar Meriç, Padoca

Şehrin en lezzetli Bakery’lerinden biri; Padoca’dayız bu ay... Çok şık ve minimalist bir anlayışla sahip dekorasyonu, her bir detayıyla sevimliliği yansıtan aksesuarları ile Padoca, tıpkı masal diyarından fırlamış tatlı bir mahalle fırını olarak Reşitpaşa’da hizmet veriyor. İçeri girdiğiniz andan ...
28 / 03 / 2019
Atıksız mutfaklar

Atıksız mutfaklar

Dünyada gıda sorunu hızla artıyor. Özellikle yemek israfı, önlem alınması gereken konuların başında geliyor. Daha önceden değindiğimiz çevreye duyduğu hassasiyet bilinciyle ön plana çıkan, Grundig ve Mehmet Gürs işbirliğiyle gerçekleştirilen, sürdürülebilir yaşam adına büyük değer taşıyan Ruhun Do...
28 / 03 / 2019
Bir duayen, bir işletme; Sinan Damgacıoğlu, Yak'o Sushi & Noodle

Bir duayen, bir işletme; Sinan Damgacıoğlu, Yak'o Sushi & Noodle

Ait oldukları mutfaklara has, otantik malzemelerle hazırlanan geleneksel reçeteler ile yenilikçi tabakların servis edildiği Yak'o Sushi & Noodle’ın hikâyesini, dünya üzerinde Japon mutfağına doğru “elçilik” yapması için 12 kişiden biri olarak seçilen ve özel bir burs programı ile 9 ay boyunca Tokyo’...
03 / 03 / 2019
Daha iyi bir dünya için; Sosyal Gastronomi Hareketi

Daha iyi bir dünya için; Sosyal Gastronomi Hareketi

Dünyanın bir yarısı obezite gibi beslenme problemleriyle uğraşırken, diğer yarısı açlık gibi çok ciddi sorunlarla mücadele veriyor. Bu duygu ve düşünceden hareketle, kendinde önemli ölçüde sorumluluk duygusu hisseden gastronomi önderleri, ‘Sosyal Gastronomi’ ile tüm dünyanın kalbini fethediyor. Bu s...
03 / 03 / 2019
Gıda israfı ve tüketim çılgınlığına dikkat çeken “Ruhun Doysun” hareketi

Gıda israfı ve tüketim çılgınlığına dikkat çeken “Ruhun Doysun” hareketi

Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en kaliteli sosyal sorumluluk hareketlerinden biri olan’ “Ruhun Doysun” u ele alıyoruz bu ay… Çevreye duyduğu hassasiyet bilinciyle ön plana çıkan Grundig, teknolojiden tasarıma, sürdürülebilir bir dünya için özel ürünler geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda ...
04 / 02 / 2019
Multitasking, modern zamanın mücadelesi

Multitasking, modern zamanın mücadelesi

“Zaman hiç kaybolmaz, kaybolan biziz.” demiş Paul Claudel… İçinde bulunduğumuz durumu en iyi şekilde özetlemiş aslında. Alarmlarla güne uyanıyoruz, evden çıkarak trafikte işe gitmek için mücadele veriyoruz. Ofisimize varıyoruz, hepimiz için oldukça yoğun bir gün başlıyor. Gelen telefonlar, biriken ...
07 / 01 / 2019
Bir duayen bir işletme - İzzet Sultanyar, Sultanyar Kebapçısı

Bir duayen bir işletme - İzzet Sultanyar, Sultanyar Kebapçısı

Urfa’dan Niğde’ye oradan da Antalya’ya uzanan, namını her yana duyuran ve 68 yıldır süren bir lezzet efsanesidir Sultanyar Kebapçısı… Ekmekçilik ile işe başlayan, restorancılık ile devam edip, kebap çeşitleriyle menüsünü zenginleştiren eşsiz mekân Sultanyar Kebapçısı, yalnız Antalya’da değil; Türkiy...
07 / 01 / 2019
Bir duayen, bir işletme / İkbal Lokantacılık Franchise Direktörü, Bukan Ünal

Bir duayen, bir işletme / İkbal Lokantacılık Franchise Direktörü, Bukan Ünal

Bize işletmenizden kısaca bahseder misiniz? Ne zaman kuruldu, bu işe girerken ne düşündünüz? İşletmenizi diğer işletmelerden farklı kılan en önemli özellik nedir? 1922 yılında Afyon’da mütevazı bir Anadolu lokantası olarak başlayan İkbal’in öyküsü, bugün kalitenin, lezzetin, güvenin ve dürüstlüğü...
28 / 11 / 2018
Bir gülüş çok şeyi değiştirir

Bir gülüş çok şeyi değiştirir

“Güzellik güçtür; gülümseyiş de kılıcıdır onun…” demiş Charles Reade. Biz de gülmenin önemine dikkat çekmek istedik bu ay... Gülmeyi unutturacak pek çok sebeple karşı karşıyayız günümüzde. Ve çevremize baktığımızda gülen insanlardan çok, asık suratlı veya çatık kaşlı insanları görüyoruz. Peki...
28 / 11 / 2018
Bir duayen, bir işletme / Cafe Smyrna Cihangir, Yeliz Şahin

Bir duayen, bir işletme / Cafe Smyrna Cihangir, Yeliz Şahin

Cihangir’in en huzurlu köşelerinden Cafe Smyrna, sıkılmadan saatlerce oturabileceğiniz, alışkanlık yaratma potansiyeli oldukça yüksek şirin mi şirin bir mekân... Semtin en samimi ve ev konforundaki kafesi de diyebiliriz aslında. Yemekleri, kahvaltıları, atıştırmalıkları, alkollü içecekleri; özellikl...
29 / 10 / 2018
'Ofisten Erken Ayrılma Gününüz' kutlu olsun

'Ofisten Erken Ayrılma Gününüz' kutlu olsun

Anneler günü, babalar günü, sevgililer günü… Her yıl öyle ya da böyle kutladığımız, biz kutlamazsak da; kampanyaları, indirimleri, haberleri, ‘bizi bir tüketim toplumuna dönüştürdüğü’ polemikleriyle gündemimize giren, aslında tarihi çok eskilere dayanan özel günler… İşin hediye paniği, verilen veya ...
29 / 10 / 2018
Gastronomi şehri Kopenhag

Gastronomi şehri Kopenhag

Dünyanın en yaşanılası şehirlerinden Kophenag’ı işliyoruz bu ay… Kopenhag’ın sahip olduğu birçok özel değerin arasında öyle biri var ki, onu listelerde daha da üst sıralara taşıyor: Gastronomi… Dünyanın en mutlu insanlarının bir arada yaşadığı Danimarka’nın başkenti Kopenhag, gurme lezzetleriyle her...
03 / 10 / 2018
Bir duayen, bir işletme / Zeplin Pub&Delicatessen, Serhat Kankur

Bir duayen, bir işletme / Zeplin Pub&Delicatessen, Serhat Kankur

Kaliteli müzik dinlerken, hem keyifle bir şeyler yudumlayabileceğiniz hem de lezzetli yemekler yiyebileceğiniz bir 'gastropub' kurgusuyla hayata geçirilmiş Zeplin Pub&Delicatessen... Tıpkı Britanya ülkelerindeki gibi, mahalleliye oturma odası olarak hizmet veriyor. Yalnızca kulağa değil; hem mideye,...
03 / 10 / 2018
Türk gastronomisinin başına gelen en özel kadın şef

Türk gastronomisinin başına gelen en özel kadın şef

Yalnızca yaptığı yemeklerle değil; hayata geçirdiği tüm sosyal sorumluluk projeleriyle Mardin'den dünyaya açılan bir şef o… Üstelik dünyanın en iyi 10 şefinden biri seçilmesinin yanı sıra İspanya'da düzenlenen Bask Dünya Aşçılık Ödülleri'nde finale kalan ilk Türk, Ebru Baybara Demir... Umut etmek...
06 / 09 / 2018
Bir duayen, bir işletme / Ömür Restaurant, Kenan Savcı

Bir duayen, bir işletme / Ömür Restaurant, Kenan Savcı

Adını aldığı Ömür Plaza’nın terasında; dedelerinizden 70’lerdeki halini dinleyebileceğiniz, babalarınızdan ise 80’ler versiyonunu öğrenebileceğiniz nostaljik bir mekan Ömür Restaurant… Farklı kuşaklara, birbirinden farklı konseptlerle hitap etmeyi başarmış ve kalitesinden asla ödün vermemiş. Bu ayki...
06 / 09 / 2018
Bir duayen, bir işletme / Mualla Restaurant, Vural Çavuşoğlu

Bir duayen, bir işletme / Mualla Restaurant, Vural Çavuşoğlu

Bu sıcak işletme; tek bir konsepte sığmayan, ne bir pub, ne de bir kafe diyebileceğimiz, kendini ‘Türk & Yunan meyhane kültürünü, dünya kültürüyle buluşturup yorumlayan hayalperestin adıdır Mualla.’ şeklinde tanımlayan yeni nesil bir konuk ağırlama hikâyesi aslında… Mualla Restaurant’ın menüsü mu...
29 / 07 / 2018
Gerçek hayatlara dokunan, bir modern zaman seyyahı; Anthony Bourdain

Gerçek hayatlara dokunan, bir modern zaman seyyahı; Anthony Bourdain

“İş yaparken uyguladığım kural, ne kadar para ya da başarı getirecek olursa olsun “pisliklerle” iş yapmamak. Hayat kısa, mutlu olmak, sabahları iyi kalkmak isterim, yaptığım hiçbir şeyden rahatsızlık duymak istemiyorum.” Kendini ve yaptığı işi bu sözlerle anlatan Anthony Bourdain’in dünyanın her ...
29 / 07 / 2018
Bir duayen, bir işletme / Chef Edward’s Cafe & Restaurant, Cavidan Boz

Bir duayen, bir işletme / Chef Edward’s Cafe & Restaurant, Cavidan Boz

Edward’s Coffee, 2000 yılında, Trabzon’da yerli bir firma olarak restoran, kafe ve otellere; pazarlama, satış ve catering hizmeti vererek hayata başladı. Türkiye’deki ilk şubesini Forum Trabzon AVM‘de açan Edward’s Coffee’nin Türkiye yatırımını üstlenen Bora Numanoğlu önderliğinde, alt yapı ve ku...
05 / 07 / 2018
Nerde o eski babalar

Nerde o eski babalar

Yıllar geçiyor, zaman, devir değişiyor… Toplumun geneline yayılmış, pek çoğumuzun aklındaki ‘baba’ algısında da büyük farklılıklar göze çarpıyor. Hafızalarımızda yer eden "otoriter baba modeli" artık çocuklarıyla arkadaş, çok daha anlayışlı ve modern babalara bıraktı. Bu yeni baba modeli elbette hem...
05 / 07 / 2018
Gençlik Hataları

Gençlik Hataları

‘Keşke…’leri, ‘şimdiki aklım olsaydı...’larıyla; gençlik hataları… “Nereye gittin?” “Hiçbir yere gitmedim.” “Eğer bir yere gitmediysen, niye avarelik ediyorsun? Okula git, okul-baba’sının önünde dur, ödevini ezberle, okul çantanı aç, ağabey’in senin için yeni tablet yazarken kendi tabletini...
29 / 05 / 2018
Bir duayen, bir işletme / Tarihi Sarıyer Muhallebicisi, İlyas Göçmen

Bir duayen, bir işletme / Tarihi Sarıyer Muhallebicisi, İlyas Göçmen

1928’li yıllara kadar uzanan tıpkı adı gibi tarih kokan bir işletme Tarihi Sarıyer Muhallebicisi… Değişmeyen lezzetinin ve kalitesinin sırrı, Zekeriyaköy’deki çiftlikleri aslında... Kendi hayvanlarından elde edilen doğal sütler ve tavukgöğüsleri ile hayat bulan tatlılar, Tarihi Sarıyer Muhallebicisi...
29 / 05 / 2018
Bir duayen, bir işletme / Bahar Pastanesi, Mehmet Sarıhan

Bir duayen, bir işletme / Bahar Pastanesi, Mehmet Sarıhan

Bahar Pastanesi, pastadan kurabiyeye, sütlü tatlılardan lokumlara, şerbetli tatlılardan özel ürünlere kadar uzanan geniş ürün yelpazesiyle müşterilerine Kınalıada, Teşvikiye ve Bağdat Caddesi şubelerinde hizmet veriyor. Hizmet anlayışında geçmişten gelen tecrübelerinin vermiş olduğu güçle, müşter...
01 / 05 / 2018
Çocuk ve Teknoloji

Çocuk ve Teknoloji

Dünya, hızla değişip gelişiyor ve eski alışkanlıklar yerini yeni alışkanlıklara bırakıyor. 1975-1990 arası doğan, hem yeni hem de eski nesil arasında kalan çoğu anne baba değişen dünya düzeninde çocuklarını yetiştirirken bazı durumlarda zorlanabiliyor. Teknoloji ise bu konuların başında geliyor. ...
01 / 05 / 2018
Nişasta bazlı şeker

Nişasta bazlı şeker

Gizli tehlike: Nişasta bazlı şeker Mısır nişastasının kimyasal işlemlerden geçirilmesiyle elde edilen ve mısır şurubu şekeri olarak da anılan nişasta bazlı şeker, son günlerin önemli tartışma konularından… Nişasta bazlı şeker uygun fiyatı, aşırı tat veren özelliği, nemi çekmesi ve besinlerin raf öm...
27 / 03 / 2018
Enerjimizi Bitcoin’e harcıyoruz!

Enerjimizi Bitcoin’e harcıyoruz!

Herhangi bir merkez bankası veya resmi kuruluş ile ilişiği olmayan elektronik para birimi Bitcoin’in, Blockchain (Blok Zinciri) adı verilen ağı 3 Ocak 2009'da kuruldu. Aralık 2017’de, Bitcoin fiyatı 20.000 dolar sınırına kadar çıktıktan sonra düşüş trendine girdi ve bugünlerde 6.500 dolarlarda seyre...
22 / 02 / 2018
Amacında mutluluk, doğasında paylaşım var: Hayata Sarıl

Amacında mutluluk, doğasında paylaşım var: Hayata Sarıl

‘Hayata Sarıl Derneği’ tarafından evsiz insanlara destek olmak amacıyla açılmış bir mekân, Hayata Sarıl… Bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen ve müthiş bir dayanışma örneği olan Hayata Sarıl, Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyor. Yepyeni bir hayata başlamak için yardıma ve umuda ihti...
18 / 01 / 2018
Uzmanıyla sıcak sıcak / Sevim Tel, Mikrosaray

Uzmanıyla sıcak sıcak / Sevim Tel, Mikrosaray

Mikrosaray Genel Koordinatörü ''Sevim Tel” ile gerçekleştirdiğimiz keyifli söyleşide Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz (YN ÖKC) konusuna ve sektöre sağlayacağı etkilere değindik. Sevim Tel; gelen bu yeniliklerin yazılım sektörünü ne derecede hareketleneceği konusuyla ilgili öngörülerini bizimle payla...
11 / 12 / 2017
Michelin Yıldızı Serüveni

Michelin Yıldızı Serüveni

Michelin Yıldızı’nın, lastik üreticisi Michelin’le doğrudan bir ilgisi olduğunu biliyor muydunuz? Michelin’i ilk duyduğunuzda sizin de aklınıza hemen lastik markası geliyor değil mi? Şimdilerde restoranlar için uluslararası önemli bir başarı kriteri haline gelen Michelin Yıldızı’nın hikâyesi çok esk...
11 / 12 / 2017
Yüzlerine tebessüm, yüreklerine umut olabilmek

Yüzlerine tebessüm, yüreklerine umut olabilmek

Araştırmalar gösteriyor ki; Türkiye'de her yıl yaklaşık iki bine yakın çocuk lösemiye yakalanıyor. En sık görülen çocukluk çağı kanserlerinden olan löseminin, her geçen yıl artış gösterdiği ve yalnızca çocuklarda değil, erişkinlerde de rastlandığı dikkat çekiyor. Her yıl Kasım ayının ilk haftası,...
16 / 11 / 2017
Bir duayen, bir işletme / Tomris Maravent, Köşe Kahve

Bir duayen, bir işletme / Tomris Maravent, Köşe Kahve

Alaçatı'nın klasiklerinden meydandaki "Köşe Kahve" deyiz bu ay. Köşe Kahve; harika bitki çayları, çekirdekten öğütülüp servis edilen gerçek espresso kahvesi,damla sakızlı Türk kahvesi, leziz tartları, kahvaltıları ve küçük atıştırmalıklarıyla buram buram Alaçatı kokuyor. En favori lezzetleri profite...
14 / 10 / 2017
Glütensiz Beslenme

Glütensiz Beslenme

Glütene veda, sağlıklı yaşama merhaba! Yeteri kadar uykunuzu alsanız ve dinlenseniz de sabahları yorgun mu uyanıyorsunuz? Gaz, şişkinlik, mide ağrısı gibibirçok sindirim sorununun yanı sıra döküntü, kuruluk ve kızarıklık gibi cilt problemlerinizin arkası kesilmiyor mu? Tüm bu belirtilerinkaynağında...
04 / 10 / 2017
Kaliteli bir müzik, iyi bir yemek deneyimi

Kaliteli bir müzik, iyi bir yemek deneyimi

Leziz bir yemek, özenle hazırlanmış bir sofra ve en özenli anlarını mutluluğa dönüştürmeyi bekleyen konuklarınız… Geriye ne kaldı dersiniz? Elbette arka planda kulaklara hoş gelen yemekle uyumlu bir müzik… İyi bir müziğin, yemekten alınan lezzeti önemli ölçüde etkileyebileceğini biliyor muydunuz? Ya...
22 / 08 / 2017
Bir duayen, bir işletme / Civan Er, Tazele

Bir duayen, bir işletme / Civan Er, Tazele

Türk mutfağına özgü lezzetlerin küçük ama lezzetli dokunuşlarla yeniden yorumlandığı Tazele, konuklarına Kanyon AVM’ de hizmet veriyor. Yeni ve doğal malzemelerle farklı kombinasyonların yaratıldığı Tazele mutfağının, kuru patlıcanlı ya da etli Antakya yoğurtlu mantısını denemeden ayrılmamalısını...
27 / 07 / 2017
Sosyal Medya Gurmeleri

Sosyal Medya Gurmeleri

Onları klasik gurmelerden farklı kılan yanlar var elbette. Bir güne sığdırdıkları pek çok mekân ile hem lezzet keşfi hem de fotoğraf çekimi yapıyorlar, anlık olarak takipçileriyle deneyimlerini paylaşıyorlar. Üstelik çoğu iletişimden, fiyatlara; ödeme tipinden, mekân bilgisine kadar birçok detayı bi...
24 / 07 / 2017
En Eski Gastronomi Kulübü; Chaîne des Rôtisseurs

En Eski Gastronomi Kulübü; Chaîne des Rôtisseurs

1950 yılında Paris’te kurularak dünyaya yayılan Chaîne des Rôtisseurs, iyi yiyeceğin korunmasının yanı sıra mutfak sanatları ve sofra zevklerinin yaşatılması amacıyla hayata geçirilmiş en eski uluslararası gastronomi kulübüdür. Chaîne des Rôtisseurs’ın hikâyesi, 1248 yılında IX. Louis’in Paris Be...
27 / 06 / 2017
Bir duayen, bir işletme / Kemal Aşkın, S Cafe & Brasserie

Bir duayen, bir işletme / Kemal Aşkın, S Cafe & Brasserie

Etiler’de sadece Akmerkez Alışveriş Merkezi’nde bulunan S Cafe & Brasserie; restoran şıklığına sahip dekorasyonu ve kafe rahatlığındaki ortamıyla içeriye girer girmez tüm konuklarına aradıklarından çok daha fazlasını sağlıyor. Mutfağı Şef Ramazan Karadeniz’e emanet olan S Cafe & Brasserie’nin menüsü...
27 / 06 / 2017
Bir duayen, bir işletme / Kübra Baydil, Menesse Restoran

Bir duayen, bir işletme / Kübra Baydil, Menesse Restoran

Yoğun çalışma temponuza Menesse Restoran ile ara vermeye ne dersiniz? Menesse Restoran; başta Teknopark çalışanları olmak üzere gelen tüm konuklarına alakarttan sulu yemeğe, kahvaltıdan atıştırmalık lezzetlere kadar birbirinden leziz yemek alternatifleri sunuyor. İşletme içi operasyonlarını Arkhe’ni...
28 / 05 / 2017
Rahmi Koç’tan Türk Gençliğine Mesaj

Rahmi Koç’tan Türk Gençliğine Mesaj

Türkiye’deki merak uyandıran isimlerin başında gelen Rahmi Koç, oldukça enerjik yönüyle de gençlerin gözdesi haline gelmiş bir lider… Güçlü ve başarılı bir iş adamı olmasının yanı sıra devirdiği yıllara inat, hâlâ büyükten küçüğe herkesin dikkatini çekmeyi başarıyor. Giyiminden kuşamına, hobileri...
28 / 05 / 2017
Çocukların hayal dünyasına dokunan 8 muhteşem kitap

Çocukların hayal dünyasına dokunan 8 muhteşem kitap

Çocukluğumuzda veya gençlik dönemlerimizde okuduğumuz çoğu kitap, şüphesiz ki hayal dünyamızın gelişmesine ve karakterlerimizin şekillenmesine büyük katkı sağlamıştır. Yıllar geçse de unutamayıp, hatırladıkça geçmişe özlem duyduğumuz ve şimdilerde çocuklarımıza da okumak isteyeceğimiz kitapları tekr...
17 / 04 / 2017
Bir duayen, bir işletme / Barış Gültekin, Peace of Pizza

Bir duayen, bir işletme / Barış Gültekin, Peace of Pizza

İncecik, malzemesi bol ve soslu pizza seçenekleriyle evinde keyif yapmak isteyenlerin tercihi Peace of Pizza, lezzet severlere Sarıyer’de ortalamanın üzerinde bir performans sunuyor. 72 saat dinlendirilmiş özel hamuruyla taş fırından çıkan çıtır Peace of Pizza’ya kim hayır diyebilir ki? Yoksa siz ha...
17 / 04 / 2017
Erkek mesleği algısına son veren emekçi kadınlar

Erkek mesleği algısına son veren emekçi kadınlar

Daha fazla güç gerektirdiği düşüncesiyle erkeklerin elinde tekelleşmesine neden olan bazı meslek grupları, yalnızca erkek mesleği olarak algılanıyor. Tüm bu söylentilere aldırmadan, erkek işi gibi görünen meslekleri icra eden kadınlar güçlü duruşlarıyla fotoğrafçı Chris Chrisman‘ın dikkatini çekmiş....
30 / 03 / 2017
Bir duayen, bir işletme: Neslihan Doğruol, Mahalle

Bir duayen, bir işletme: Neslihan Doğruol, Mahalle

Hayvan dostu Mahalle, Teşvikiye Topağacı’nın alışılagelmiş ambiyansının yanında daha mütevazı ve samimi bir ortam arayanları ağırlıyor. Kışın şömine başındaki sohbetlerinize sıcak şarap keyfi ve bir de canlı müzik ekleniyor; atmosfer ise kendi evinizin bir köşesinde oturur gibi rahatlamanızı sağlıyo...
30 / 03 / 2017
Dünyadan Masalsı Kasabalar

Dünyadan Masalsı Kasabalar

Dünyanın dört bir yanında yer alan ve bakmaya doyamayacağınız güzellikteki kasabalar sayesinde ömrünüze ömür katmak isteyecek; yaşamınızı buralarda sürdürmek için onca neden arayacaksınız. "Seyahat etmek, tatile çıkmak" gibi kavramları sil baştan değiştirecek nitelikteki masalsı kasabalarda salınmak...
22 / 02 / 2017
Latif Güler: Mikrosaray Yönetim Kurulu Başkanı

Latif Güler: Mikrosaray Yönetim Kurulu Başkanı

Mikrosaray Yönetim Kurulu Başkanı "Latif Güler" ile gerçekleştirdiğimiz keyifli söyleşide hem Mikrosaray’ı hem de yeme-içme sektörünü değerlendirdik. Latif Güler, bir cihaz hizmetinden çok sektörel çözüm sağladıklarının altını çizdi. Mikrosaray’ın kuruluşu, dünden bugüne gelişimi ve ürünleri...
22 / 02 / 2017
Necdet Koç; Yeme İçme Profesyonelleri  Derneği Başkanı

Necdet Koç; Yeme İçme Profesyonelleri Derneği Başkanı

2016 yılında Necdet Koç ve diğer kurucu üyelerinin önderliğinde İstanbul merkezli olarak hayata geçirilen YİP, yeme-içme endüstrisindeki parçalı yapıyı birleştirerek, hem bireylere hem de kuruluşlara sağlanacak toplam faydayı artırmayı amaçlıyor. Sektördeki etkinlik alanı sürekli gelişen Yeme İçme P...
30 / 01 / 2017
Dünyanın En İlginç Doğaüstü Olayları

Dünyanın En İlginç Doğaüstü Olayları

Milyonlarca canlı türüne ev sahipliği yapan benzersiz gezegenimizde, yaşamın oluşmasını sağlayan sayısız olgu var. Doğada yaşanan ilginç gerçekleri de atlamamak gerek tabi… Dünyanın neresinde olursa olsun yaşanan enteresan doğaüstü olaylar bizi her saniye şaşırtmaya devam ediyor. Doğada yaşanan bu g...
22 / 01 / 2017
Şaşırtan Yeni Yıl Gelenekleri

Şaşırtan Yeni Yıl Gelenekleri

Her yeni yıl, dünyanın dört bir yanında bambaşka umut ve heyecanlarla karşılanıyor. Bazı etkinlikler her toplumda ortak paylaşımlar sunarken bazı gelenekler herkesi şaşırtabiliyor. Yeni yılın ilk saatlerinde kimileri aşkı, şansı ve bereketi çağırırken, kimileri kötü ruhları uzaklaştırmak için han...
20 / 12 / 2016
Bir duayen, bir işletme: Vedat Turfan, J'adore Chocolatier & La Fontana di Trevi

Bir duayen, bir işletme: Vedat Turfan, J'adore Chocolatier & La Fontana di Trevi

Odun ateşinde pişen İtalyan pizzaları ve makarnalar için La Fontana di Trevi’ye girer, eşsiz lezzetleri tıpkı yerindeymiş gibi deneyimlersiniz. Sonra İstiklal Caddesi’ni boydan boya yürürsünüz. Dönüp dolaşıp aynı yere gelir, tatlı yiyelim de tatlı konuşalım dersiniz. Hemen yanı başındaki J’adore Cho...
20 / 12 / 2016
Kışa Adapte Olmak İçin Öneriler

Kışa Adapte Olmak İçin Öneriler

Kış mevsiminin getirdiği kasvet havası, zaman zaman ruhumuz üzerinde olumsuz etkiler yaratabiliyor. Kış mevsiminin olumsuz etkilerinden arınmanız adına sizler için rengarenk bir köşe hazırlayalım dedik. Neler mi yapabilirsiniz? Egzersizle güne merhaba Her gün aynı saatte kalkma fikrini özümseyin...
29 / 11 / 2016
Bir duayen, bir işletme: Mert Yılmaz ve Muzaffer Berberoğlu, The Upper Crust

Bir duayen, bir işletme: Mert Yılmaz ve Muzaffer Berberoğlu, The Upper Crust

İstanbul'un en iyi pizzacılarından The Upper Crust, mekanın iç dekorasyonundan çalışan personelin verdiği sımsıcak hizmete kadar konuklarına hem keyifli bir atmosfer hem de bir lezzet şöleni yaşatıyor. Menü tasarımından, renkli ve eğlenceli sunumlarına konukları için vazgeçilmez olan The Upper Crust...
18 / 10 / 2016
Telefonum kayboldu, 4 adımda ne yapmalıyım?

Telefonum kayboldu, 4 adımda ne yapmalıyım?

Telefonum kayboldu, 4 adımda ne yapmalıyım?Telefonumuzun kaybolması veya çalınması hepimizin korkulu rüyası aslında… Cep telefonlarımızdan çok daha da önemli olan unsur ise içerisinde kayıtlı olan tüm kişisel veriler, listeler, resimler ya da önemli bilgilerdir. Tüm banka bilgilerinden tutun da en ö...
18 / 10 / 2016
Restoran Sahibi Ünlüler

Restoran Sahibi Ünlüler

Lüks ve renkli hayatlarıyla herkesin gönlünü fetheden dünyaca ünlü isimlerin yeme içme sektörüne atılarak mekan işlettiğini biliyor muydunuz? Bu ayki köşemizde Pete Wentz’den Jay-Z’ye, Rose McGowan’dan Robert De Niro’ya kadar restoran sahibi ünlülerin birkaçını sizler için derledik. Jon Bon Jovi...
29 / 09 / 2016
Bir duayen, bir işletme: Niko Karaca ve Aşkın Uzun, Lezzet Co.

Bir duayen, bir işletme: Niko Karaca ve Aşkın Uzun, Lezzet Co.

Kültürel mirasımızın önemli parçası olan lezzetleri bir arada bulabileceğiniz, hızlı servisinin yanı sıra güler yüzlü personeliyle gönüllerde taht kuran Lezzet Co.’yu daha yakından tanımak istemez misiniz? Nişantaşı’nın merkezinde ürünlerinin lezzetleriyle de fark yaratan Lezzet Co., standart dönerc...
26 / 09 / 2016
Bir duayen, bir işletme: Tolga SARAÇ, The Wrap

Bir duayen, bir işletme: Tolga SARAÇ, The Wrap

The Wrap; en taze, en doğal, en sağlıklı malzeme ve pişirme teknikleriyle sağlığınızı en az sizin kadar düşünen Türkiye’nin ilk wrap restoranı… 16 yıllık serüvenlerinde attıkları her adıma sağlığı, kaliteyi ve en önemlisi sıcaklığı sığdırabilmişler. Standardı değil, değişik lezzetleri yakalamak iste...
22 / 08 / 2016
İlginç Sunum ve Konseptleriyle Ünlü Restoranlar

İlginç Sunum ve Konseptleriyle Ünlü Restoranlar

Sizce iyi bir restoran nasıl olmalıdır? Lezzet ve servisle tamamlayıcı bir atmosferi mi yansıtmalı, yoksa sunum ya da dekorla müşterileri mi şaşırtmalıdır? Dünyanın birbirinden farklı şehirlerinde hizmet veren bu restoranlar, farklı tasarımlarıyla da oldukça dikkat çekiyor ve konuklarını şaşırtıyor....
22 / 08 / 2016
Bir duayen, bir işletme: Metin HACIZADE, Selvi Restaurant

Bir duayen, bir işletme: Metin HACIZADE, Selvi Restaurant

Taksim’den Cihangir’e doğru yol alırken birbirinden zengin ve sıcacık alternatifleriyle ev yemeği sevenlerin uğrak noktası olan Selvi Restaurant, özlediğiniz lezzetleri bir arada sunuyor. Sıcak, lezzetli, hızlı ve bütçenize uygun yemekleriyle listenizin vazgeçilmezi olmaya aday! Satış operasyonların...
25 / 07 / 2016
Değişen Sofra Kültürleriyle Ülkeler

Değişen Sofra Kültürleriyle Ülkeler

Her ülkenin kendine özgü bir mutfak kültürü veya sofra adabı vardır. Şüphesiz ki kültür farklılığının en çok dikkat çeken yanı da budur. Türk toplumu olarak gelenek ve göreneklerimizin ışığında, ailemizden gördüğümüz sofra adabını uyguluyoruz. Diğer ülkelerin sofra kültürlerinde gördüğümüz farklılık...
25 / 07 / 2016
Sürdürülebilir yaşam için; Yeşil Restoran Hareketi

Sürdürülebilir yaşam için; Yeşil Restoran Hareketi

Boğaziçi Üniversitesi, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF), Turizm Restaurant Yatırımcıları-İşletmecileri Derneği işbirliği ve Unilever Food Solutions'ın desteği sayesinde hayata geçirilen Yeşil Nesil Restoran Hareketi; yeme-içme sektöründe devrim niteliği taşıyan bir dönüşüm ayrıcalığını barındırıyor. ...
23 / 06 / 2016
Bir duayen, bir işletme: Selin Günter TÜMER ve Ömer NOYAN, Juno Restaurant

Bir duayen, bir işletme: Selin Günter TÜMER ve Ömer NOYAN, Juno Restaurant

Nişantaşı kalabalığından uzaklaşmak isteyenler, Juno’nun rahat ve sempatik atmosferiyle son derece keyifli zamanlar geçiriyor. İster arkadaş gruplarınızla birlikte sevimli bahçesinde bir araya gelebilir, isterseniz de Juno’ya özgü menülerle lezzet keşfine çıkabilirsiniz. Sakinliğin ve sıcaklığın har...
16 / 05 / 2016
Engelsiz Mekanlarda Engel Tanımayan Lezzetler

Engelsiz Mekanlarda Engel Tanımayan Lezzetler

Engellilerin beklenti ve taleplerini karşılamak, günlük yaşamda rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturmak, istihdam sağlamak gibi ayrıntılar insanlık bilincinin en özel olgularıdır. Yaşam, onları çok daha iyi anlamakla, kültürel ve sosyal alanlarda aktif bir birey olduklarını hissettirmekl...
16 / 05 / 2016
Mutfakta harikalar yaratan minik ama maharetli eller Masterchef Junior’da!

Mutfakta harikalar yaratan minik ama maharetli eller Masterchef Junior’da!

Muazzam bir yapım olan Masterchef Junior; son derece becerikli, yetenekli ve sevimli şef adaylarını bir araya getirerek ekranların favori programları arasında dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Fox’ta yayınlanan ve 8-13 yaş aralığındaki çocukların mutfaktaki tüm hünerlerini sergilediği renkli serüv...
12 / 04 / 2016
İlham kaynağı 10 kadın şefle tanıştınız mı?

İlham kaynağı 10 kadın şefle tanıştınız mı?

Dünyanın en iddialı şefleri yalnızca erkekler midir dersiniz? Ellerinin değdiği her şeyi özel kılan kadınlar, şefler dünyasında da başarılı hikâyeleriyle sahnedeler. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü şerefine, bu özel güne ithafen birçok ülkeden ilham kaynağı olan 10 kadın şefin dünyasını keşfe çıkıyoruz. ...
15 / 03 / 2016
Bir duayen, bir işletme: İbrahim AYDIN, Yerinde Pide

Bir duayen, bir işletme: İbrahim AYDIN, Yerinde Pide

'Mutlu personel, mutlu pideyi; mutlu misafir, mutlu patronu; mutlu patron ise mutlu personeli getirir…' sloganıyla işletmelerinde daima kalite, güven ve sıcaklığı hissettiren Yerinde Pide, yeni nesil bir pide restoranı olarak sektörel süreçlerini Arkhe’nin çözümleriyle yönetiyor. Müptelası olacağını...
14 / 03 / 2016
Bir duayen, bir işletme: Sabahattin KURT, Has Kral Hatay Sofrası

Bir duayen, bir işletme: Sabahattin KURT, Has Kral Hatay Sofrası

'Kalite asla bir tesadüf değil, daima akıllı bir gayretin sonucudur.' felsefeleriyle İstanbul Aksaray’da müşterilerini eşsiz bir yöresel lezzet yolculuğuna çıkaran Has Kral Hatay Sofrası, sunduğu kalite ve onca yıllık tecrübesiyle mutlaka uğramanız gereken mekânların başında geliyor. Arkhe çözümleri...
22 / 02 / 2016
Dünyanın en ilginç yemek müzeleri

Dünyanın en ilginç yemek müzeleri

Müzeler, ülkelerin kendilerine özgü kültür, sanat ve tarihlerini deneyimleyebildiğimiz yegâne yerlerdir. Şimdi hazır olun, sizler için sıraladığımız müzeler tüm bunlardan biraz farklı! Mutfak tarihi meraklılarını ve tüm aşçıları eğlenceli bir müze yolculuğuna çıkarıyoruz. 1- Yanmış Yemek Müzesi:...
22 / 02 / 2016
80’lerden bugüne yazar kasa ve alışverişe genel bakış

80’lerden bugüne yazar kasa ve alışverişe genel bakış

Bir kalem, bir pergel bir de çikolatalı günler… 80’li yıllarda, hafta sonlarımızın olmazsa olmazı AVM’ler, ev ihtiyaçlarımızı karşıladığımız zincir marketler yoktu. Temizlik ve gıda ihtiyaçlarımızı küçük, mahalle bakkallarından karşılardık. Markalar da, ihtiyaçlarımız da kısıtlıydı. 1984 yılı...
27 / 01 / 2016
Bir duayen, bir işletme: Hakan AKALIN, Bibuçuk

Bir duayen, bir işletme: Hakan AKALIN, Bibuçuk

'Ne restoran, ne kafe, ne pub, ne bistro… Biraz hepsinden, hepsinden biraz' mottosuyla yola çıkan Bibuçuk, 2001 yılından bu yana ödüllü ve birbirinden güzel lezzetleriyle İstanbul’un en seçkin mekanlarından olmayı başardı. Şimdi başarı yolculuğuna Arkhe’nin çözümleriyle devam ediyor. Bibuçuk ortakla...
20 / 12 / 2015
Karşınızda 13 Favori Şefin Kurgusal Filmi

Karşınızda 13 Favori Şefin Kurgusal Filmi

80’lerin pizzacısından, konuşan fare animasyonuna, ilham veren film şefleri… Bazılarının rolü büyük, bazılarının küçük… Ama hepsi birer yıldız ve filmlerin unutulmazlar arasında yer almasını sağlamışlar. İşte şefleriyle adından söz ettiren 13 başarılı kurgusal film... 1- Primo, Big Night İtal...
22 / 10 / 2015
El Terminalleri Hakkında Bilinmeyenler

El Terminalleri Hakkında Bilinmeyenler

Günümüzde pek çok sektörde yaygın olarak kullanılmaya başlayan el terminallerine bir nevi cep bilgisayarı adını vermemiz yanlış olmayacaktır. Bu cep bilgisayarları, farklı programların kullanılması aracılığıyla istenilen verileri en kaliteli bir şekilde toplamanız açısından anahtar niteliğindedir. A...
19 / 05 / 2015
Başarılı Restoran Programı Seçimi

Başarılı Restoran Programı Seçimi

Doğru bir pos programı (satış noktası yönetimi) seçimi yapmak; restoran, kafe, otel ve perakende sektöründe var olan işletmelerin başarıları için büyük önem taşır. Geleneksel yazar kasa ve kredi kartı okuyucularına alternatif olan pos sistemlerinin, ödemeleri kolayca alabilmenin yanı sıra gelişmiş b...
21 / 04 / 2015

RANDEVU ALIN

Teklif

  • Kurumsal
  • Denge
  • Sektörel Çözümler
  • Sarf Malzemeleri
  • Referanslar
  • Haberler
  • İletişim
  • Denge Fastfood
  • Denge Restoran
  • Denge Zincir
  • Denge Franchise
  • 360° Paket Servis
  • Denge Catering
  • Trendyol Yemek Entegrasyonu
  • Fuudy Entegrasyonu
  • Yemek Sepeti Entegrasyonu
  • Restoran Adisyon Programı
  • Yemekhane Yönetimi
  • Restoran Stok Takip Programı
  • instagram
  • linkedin
  • twitter
  • facebook
E-Bültenimiz'e Katılın ! Sektördeki tüm yeniliklerden haberiniz olsun...
Copyright © Arkhe Yazılım Teknolojileri
Web Tasarım MediaClick