Bir duayen, bir işletme: Mert Yılmaz ve Muzaffer Berberoğlu, The Upper Crust

İstanbul'un en iyi pizzacılarından The Upper Crust, mekanın iç dekorasyonundan çalışan personelin verdiği sımsıcak hizmete kadar konuklarına hem keyifli bir atmosfer hem de bir lezzet şöleni yaşatıyor. Menü tasarımından, renkli ve eğlenceli sunumlarına konukları için vazgeçilmez olan The Upper Crust, her iki şubesinde de Arkhe’yle yoluna devam ediyor, satış süreçlerinde güvende olmanın konforunu yaşıyor.

Bize işletmenizden kısaca bahseder misiniz? Ne zaman kuruldu, bu işe girerken ne düşündünüz? İşletmenizi diğer işletmelerden farklı kılan en önemli özellik nedir?

Lise arkadaşlığımız sonrasında üniversiteyi de Boston’da birlikte okuduk. Bu süreçte Boston’da yazları da kaldığımız için The Upper Crust’ın sahibi ile güzel bir dostluğumuz oldu. Kuruluşundan tutun da inşaat sürecine, duvar boyasına kadar tüm işlemlerde hep beraber çalıştık. 2006’ya kadar Amerika’da Upper Crust ile ilişkimiz devam etti, sonrasında Türkiye’ye döndük. Upper Crust’ın Türkiye şubesi için kolları sıvadık. 

Firmamız 2009 yılında önce Beşiktaş’ta kuruldu, Bahçeşehir Üniversitesi’nin hemen karşısında ilk dükkanımızı açtık… 2011 itibariyle Bebek şubemizle hizmete devam ettik. Türkiye’de gurme pizza elbette vardı. Biz, Türkiye’deki ilk pizza büfesini açtık. Dilim pizza ve paket pizza büfesi şeklinde açıklayabiliriz. 

Web sitemize baktığınızda kalori hesabını görebilirsiniz. Tüm pizzalarımızın yağ oranları bile bellidir. Rahat bir ortamda, sağlıklı bir yemeği, daha kaliteli ve en sağlıklı şekilde müşterilerimizle buluşturuyoruz. Her ürün, şubemize günlük geliyor. Önce un geliyor hamur oluyor; domates geliyor, domates sosu oluyor gibi… Hiçbir şey hazır olarak şubelerimize gelmiyor. Bu sebeple benzerlerimizden ayrışıyoruz.

Başarınızın sırrı nedir? Bu sektörde iyi işler yapabilmek için neler gerekiyor? Sektöre girmek isteyen yeni girişimci adaylarına ne tavsiye edersiniz?

Başarımızın sırrı, kesinlikle kaliteli pizza yapmamız… İlk günden bu güne, Türkiye’de bu konuda hep iddialıydık ve hala iddialıyız. Tat çok farklı olabilir. Kalın ya da ince pizza sevebilirsiniz ama değişkendir. Biz 43 çeşit pizza yapıyoruz ve hepsini taze ürünlerle hazırlıyoruz. Doğru hesapla, doğru kaliteyle bütünleştiriyoruz. 

Türkiye’de işinizde başarılı olmak için standartların dışında pek çok şey var. Gıda içindeki en önemli konuyu sorgulayacak olursak birincisi ürününüz, ikincisi ise lokasyondur. Yeni girişimcilere tavsiyemiz, işlerini mutlaka severek yapmalarıdır. Sırf para kazanmak istiyorlarsa pizzacılık doğru iş değil. Hazır bir paket servisine yönelebilirler.

Sizce, yeme içme sektörünün en temel sorunları nelerdir? Sektörün geleceğiyle ilgili iyimser misiniz, yoksa karamsar mı? Neden?

Sektörün en temel sorunu çok hızlı büyümüş olması diyebiliriz. Yeterince eğitilmiş eleman olmaması da mühim bir ayrıntı… Eğitilmiş olduğunu düşündüklerimizin de eğitilmemiş olması gibi… Bu sektörde çalışan elemanların çoğunun alaylı olması… Bu kadar hızla büyüyen bir sektörde maaşlarda da dengesizlik oluyor. 

Gıda grubu olduk neticede… Yakınlarımızın pek çoğu restoran işletmeciliğiyle uğraşıyor ve sorunlarımız hep ortak. Bu yalnızca gıdada da değil tabii ki. İnşaat sektöründe de böyledir eminim. Bunun yanı sıra Yemek Sepeti’ni kullanan bir işletmeyiz. Ancak;Yemek Sepeti’nin özelleşmesi sonrasında bütçe konusunda bazı sıkıntılar yaşadığımızı belirtebiliriz. Sorunlarımızdan bir tanesi de bu mesela. Yakın dönemde kendi web sitemiz üzerinden online satışlara başlayacağız. 

Gelecekle ilgili karamsar değiliz. Örneğin, İstanbul’da 20 milyona yakın insan var. Her geçen gün daha da artıyor, ciddi bir göç var. İnsanlar yemek yemek zorunda ve herkesin buna ihtiyacı var. Ürününüz kaliteliyse işleriniz hep iyi olacaktır.

Arkhe’yi tercih etme sebebiniz ne oldu? Bu tercihiniz işletmenize ne kazandırdı? Öncesini ve sonrasını değerlendirebilir misiniz?

Kurulduğumuz dönemde Arkhe ile çalışan işletmeci bir arkadaşımızın referansı sonucu tercih ettik. Fiyat performansı olarak çok iyilerdi. Kullanıyoruz ve çok memnunuz. 

Butik bir firma olarak başladık. İlk başladığımızda kasa sisteminin ne kadar gerekli olduğuna emin değildik. Ama gördük ki, pos sistemi kullanmak bir işletme için çok çok büyük bir kazançmış. Emin olun işletmenize % 10 gibi bir kâr getiriyor ve rahatlıyorsunuz. İşlem çok daha hızlı oluyor. Mutlaka kullanılması gerekiyor.

Sizce, Arkhe’yi rakiplerinden ayıran en büyük özellik nedir?

Fiyat ve performans… Arkhe, sektörde her anlamda başarılı performans sergiliyor. Müşteri hizmetlerini özellikle belirtebiliriz. Daima 7/24 hizmet alabilmenin mutluluğunu ve keyfini yaşıyoruz. Bir telefon uzağınızda olmaları ve anında çözüm odaklı yaklaşımları onları rakiplerinden ayrılan en temel yanları….

18 / 10 / 2016