Amacında mutluluk, doğasında paylaşım var: Hayata Sarıl

Hayata Sarıl Derneği’ tarafından evsiz insanlara destek olmak amacıyla açılmış bir mekân, Hayata Sarıl… Bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen ve müthiş bir dayanışma örneği olan Hayata Sarıl, Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyor. Yepyeni bir hayata başlamak için yardıma ve umuda ihtiyacı olanlara hem psikolojik destek, hem de iş imkânı sağlıyor.

Şefkatin, umudun, fedakârlığın, cesaretin ve güçlü bir kadının, Ayşe Tükrükçü’nün ilham veren hayata tutunma hikâyesi de aslında…

Gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ayşe Tükrükçü’nün yaşadığı talihsiz olaylar çocukluk yıllarına dayanıyor. Şiddet görerek büyüyen, cinsel istismara uğrayan, sokaklarda yaşayan, öyküsü kitaplara ve belgesellere konu olan mücadeleci bir kadın Ayşe Tükrükçü… Hayatı, Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan’la tanışması, o günden bu yana dernekle bağını hiç koparmaması ve yaptığı çalışmalarla bir anda değişiyor. Hayatının her döneminde olduğu gibi dernekle olan bağı sonrasında da kadınların sesini duyurmaya çalışıyor ve 2007’de bağımsız milletvekili adayı oluyor. O şimdi ise bir sivil toplum gönüllüsü… Konuşmacı olarak davet edildiği bir konferansta yaptığı yardım çağrısı ile ilk maddi desteğini alıyor ve Hayata Sarıl Derneği kuruluyor.

Onunla birlikte projeyi yürüten diğer ekip arkadaşları Bedri Deren, Elçin Kitapçı, Begüm Gülfidanlı, Dilara Z. Moran, Celal Canik ve Gamze Görür ile 2,5 yıllık emeğin karşılığı alınıyor.

Hayata Sarıl Lokantası’nda Konsept
Hayata Sarıl Lokantası, İstanbul Taksim Meydanı’na çok yakın konumda yer alan Kurabiye Sokak’ta hizmete açılıyor. Pazartesi ve Cumartesi günleri arasında gündüz vakti 11:00-20:00 arası herkesin ücretli yemek yiyebileceği bu özel lokantada, akşamları evsizlere ücretsiz yemek servisi veriliyor. Pazar günleri ise kapalı…

Hayata Sarıl Lokantası, her haftaya özel bir ünlü şefi ağırlıyor ve bu şef o gün için yemekleri yapıyor. Gelen ünlü şef sayesinde menüye katkıda bulunulmuş oluyor.

İlk konuk şef, Mehmet Gürs’tü. Kantin’in yaratıcısı Şemsa Denizsel, evsizlere hem iş hem de aş imkânı sağlayan Hayata Sarıl Lokantası için yemek pişirenler arasında yer aldı. Didem Şenol’un yanı sıra Denge'li İşletmelerden biri olan Tazele'den Civan Er de destek veren isimler arasında yer alıyor.

Lokantanın “Askıda Yemek” isimli uygulaması sayesinde paylaşım duygusuna teşvik artırılıyor. Askıya bırakacağınız 10 TL ile bir kişi ücretsiz yemek yiyebiliyor. Burada amaç, hem bedenin hem de ruhun beslenmesi!

Hayata Sarıl’ın hazır bir menüsü bulunmuyor. Menü imkânlar dâhilinde her gün değişiyor ve leziz yemekler sunuluyor.

Toplumda yok sayılan, yardıma muhtaç insanların topluma geri kazandırılması yönünde atılan bu muazzam adım için Ayşe Tükrükçü’ye, ekibine ve destek olan herkese minnet duyuyoruz.

Belki siz de bu projeye destek vermek istersiniz, hayatasaril.org adresinden detaylara ulaşabilirsiniz.

18 / 01 / 2018
Amacında mutluluk, doğasında paylaşım var: Hayata Sarıl