Dünyanın dört bir yanından en iyi kahveler, Kahve rotaları - 1

Dünyada her yıl 8,5 milyar kilo kahve tüketiliyor. En çok kahve tüketen ülke ise yılda kişi başı 11,4 kg ile Finlandiya. Bugün kahve sadece bir içecek değil, içinde tutku, ritüel ve ciddi bir uzmanlık barındıran çok büyük bir sektör haline geldi. Dünya tarihinde kahve kültürleri ve kahveleri ile öne çıkan ülkelere yer veriyoruz. Kahveleri ile öne çıkan bu ülkeler aynı zamanda gastronomi turizminde de oldukça iddialılar. İşte ilk durağımız….

Dünyanın kahve devi: Brezilya

Güney Amerika’nın incisi olarak bilinen Brezilya, sıcak iklimi, karnavalı, müzikleri ve muhteşem plajlarının yanı sıra, kaliteli kahveleriyle de oldukça iddialı.

Ülkede en çok tüketilen 2. içecek; kahve. Ve ülke genelinde kahve büyük bir çeşitlilik gösteriyor. Çok sayıda kahve çiftliğine sahip. Dünyanın en büyük kahve üreticisi, aynı zamanda da ihracatçısı. Dünya kahve üretiminin %35’i Brezilya’da gerçekleşiyor.

Brezilya Kahvesi, dünyanın en lezzetli kahvelerinden biri olarak kabul ediliyor.

Brezilya’nın kahve bölgeleri

Minas Gerais, São Paulo, Espirito Santo, Bahia, Parana ve Rondonia, Brezilya’da en yoğun kahve yetiştirilen bölgeler. Bu bölgelerde çok sayıda kahve çiftliğinin yanı sıra, kahve dükkanları, kavurma fırınları ve laboratuarları mevcut.

Brezilya’da kahveyi, geleneksel kahve ve nitelikli kahve olarak ayırmak mümkün.

Minas Gerais, Brezilya’nın üretiminin yaklaşık yarısını oluşturan en büyük kahve yetiştirme bölgesi. Kahve yetiştirilen alan 2.488 bin dönüm.

Sao Paulo, ülkenin en geleneksel kahve yetiştirilen alanlarından biri. Aynı zamanda Santos Limanı’na ev sahipliği yapıyor. Bölgede, 413.027 dönüme kahve ekiliyor ve tamamı Arabica kahvesi.

Espiritu Santo, Brezilya’nın kahve üretiminde 2. sırada yer alıyor. Arabica üretimi, kahve veriminin %28‘ini oluşturuyor. Kahve ekilen alan 1.137.128 hektar.

Kaliteli kahvenin adresi

Asiditesi çok düşük ve kremamsı bir gövdeye sahip Brezilya kahvesi ihraç edildikleri limanların ismini alır. Kahve üretiminin her aşamasını yakından görmek ve son derece kaliteli kahveleri yerinde deneyimlemek için Brezilya son derece iyi bir alternatif.

Türk kahvesinden sonra yeni nesil kahve konusunda giderek uzmanlaşan ülkemizde de her gün yeni pek çok kahve dükkanı açılıyor. Arkhe Yazılım Teknolojileri de, konusunda uzman pek çok zincir ve butik kahve işletmesine Denge restoran programı ve Denge Smart Bulut Restoran Programı ile satış ve stok süreçlerinde çözüm ortaklığı sağlıyor.

12 / 10 / 2023
Dünyanın dört bir yanından en iyi kahveler, Kahve rotaları - 1