Erkek mesleği algısına son veren emekçi kadınlar

Daha fazla güç gerektirdiği düşüncesiyle erkeklerin elinde tekelleşmesine neden olan bazı meslek grupları, yalnızca erkek mesleği olarak algılanıyor. Tüm bu söylentilere aldırmadan, erkek işi gibi görünen meslekleri icra eden kadınlar güçlü duruşlarıyla fotoğrafçı Chris Chrisman‘ın dikkatini çekmiş.

Bu kadınlar, sergiledikleri başarı ve cesur tavırlarıyla tüm dünya kadınlarının gücünü simgeliyorlar. Özgür kadınların en güzel portreleriyle bizleri tanıştıran Chris Chrisman, bu çalışması ile takipçilerine harika bir mesaj veriyor.


Mira Nakashima – Marangoz
Pensilvanya’da marangozluk yapan Mira Nakashima, ahşap işçiliğiyle hem kaliteli hem de iddialı şaheserler ortaya çıkarıyor.


Mindy Gabriel – İtfaiyeci
Ohio’da itfaiyecilik yapan Mindy Gabriel, itfaiyeciliği yalnızca erkekler icra eder algısını tamamen ortadan kaldırıyor.


Carol Warn – Maden Operatörü
Bir maden şirketinde operatörlük yapan Carol Warn ise çok tehlikeli olan bu görevinde son derece başarılı.


Nancy Poli – Çiftçi
Pensilvanya’da yaşayan Nancy Poli ise çiftçilik yaparak geçimini sağlıyor. Domuz çiftliğinde görevini severek icra eden Nancy Poli, dünyanın çalışan emekçi kadınlarını en iyi şekilde temsil ediyor.


Leeann Johnson – Kamyon Şoförü
Altın madeninde yük kamyonu şoförlüğü yapan Leeann Johnson, zorlu koşullarda çalışıyor olmasına rağmen mesleğini saygıyla icra ederek herkesi şaşırtıyor.


Christina Burris – Operasyon Yöneticisi / Bira Yapımcısı
Philadelphia’da bulunan St Benjamin’s adındaki bira fabrikasında çalışan Christina Burris, hem bir bira yapımcısı ve operasyon yöneticisi olarak çalışıyor.


Sadie Samuels – Istakoz Avcısı / Deniz Kaptanı
24 yaşındaki Sadie Samuels, Rockport’da ıstakoz avcılığı yapan bir balıkçı teknesi kaptanı… Gencecik yaşına rağmen açık denizlerin kahramanı olarak dikkat çekmeyi başarıyor.


Heather Marold Thomason – Kasap
​Kasap olarak görev yapan Heather Marold Thomason, tek işle yetinmeyen güçlü kadınlardan… Kendisi aynı zamanda “Primal Supply Meats” şirketinin sahibi olarak hayatını kazanmaya devam ediyor.

30 / 03 / 2017