Huzurlarınızda WhatsApp Business

Facebook’un 19 milyar dolara satın aldığı, dünya üzerinde 2 milyar kullanıcıyla, kullanıcısı en fazla uygulama özelliğine sahip WhatsApp, WhatsApp Business’le karşımızda.

KOBİ’lerin WhatsApp'ta ticari bir varlığa sahip olmasına, müşterileriyle daha verimli iletişim kurmasına ve işlerini büyütmelerine yardımcı olmayı hedefleyen uygulama şu anda; 50 milyondan fazla kullanıcıya sahip. En etkin olduğu ülkeler ise 15 Milyon kullanıcıyla Brezilya ve 5 milyon kullanıcıyla Hindistan.

WhatsApp Messenger gibi ister Android ister iPhone tüm akıllı cihazlarda çalışan WhatsApp Business, yine mesaj ve fotoğraf göndermeye, WhatsApp Messenger'da yapmaya alıştığınız her şeyi yapmaya devam etmemizi sağlıyor. Arayüz olarak da büyük benzerlik taşıyor. 

Klasik WhatApp’ten farklı olarak, profil bölümünde, firma web sitesi bilgisi, konumu ve iletişim bilgileri yer alabiliyor.

Yapılan konuşmaların kaçının başarılı geçtiği, kaçının iletildiği ya da iletilmediği gibi istatistiksel verilere ulaşılabiliyor. Böylece okunma oranları ve mesajlara verilen tepkilere göre müşterileri daha yakından tanımak ve buna göre pazarlama stratejileri geliştirmek mümkün hale geliyor. 

WhatsApp Web aracılığıyla masaüstü bilgisayarlarda da uygulama kullanılabiliyor, sabit telefon numarasıyla da hesap oluşturulabiliyor.

İşletmenin uygun olmadığı zamanlarda otomatik cevaplandırma özelliğine sahip. 

Ayrı telefon numaralarıyla aynı anda hem WhatsApp Messenger hem de WhatsApp Business birlikte kullanabiliyor.

Uygulamanın yeni özelliklerinden biri; QR kod oluşturmak. Oluşturulan kod yine uygulama üzerinden istenen kişilerle paylaşılabiliyor. İşletmenin kataloğu da bir link oluşturarak gönderilebiliyor. 

WhatsApp Business, ücretsiz; Google Play Store ve App Store’dan indirilerek kullanılabiliyor. 

25 / 08 / 2020
Huzurlarınızda WhatsApp Business