Sosyal Medya Gurmeleri

Onları klasik gurmelerden farklı kılan yanlar var elbette. Bir güne sığdırdıkları pek çok mekân ile hem lezzet keşfi hem de fotoğraf çekimi yapıyorlar, anlık olarak takipçileriyle deneyimlerini paylaşıyorlar. Üstelik çoğu iletişimden, fiyatlara; ödeme tipinden, mekân bilgisine kadar birçok detayı bir arada sunuyor.

Bazen manzaraya karşı yemek ve içecekler yayınlıyorlar, bazen de mekana özgü dekorasyonla bütünleşen konsept çekimler hazırlıyorlar. Böylelikle en ince ayrıntıya kadar bilgi edinmemize katkı sağlıyorlar.

Takipçisi olduğumuz sosyal medya gurmeleri sayesinde gitmeyi düşündüğümüz mekânın yanı sıra yepyeni seçeneklere de ulaşmış oluyoruz. Hayatımızı kolaylaştıran sosyal medya gurmelerinin bazılarını daha yakından tanımak ister misiniz?

Tat Dedektifi – 118 bin takipçi

Sinan Hamamsarılar’ın 2014 yılında hayat verdiği Tat Dedektifi, restoran değerlendirmelerinden lezzet keşiflerine, seyahatlerden ürün deneyimlemelerine kadar geniş bir alanda takipçilerine bilgiler sunmaya devam ediyor.

10 yıllık kurumsal hayatını geride bırakan Sinan Hamamsarılar; Digiturk Turkmax Gurme’de yayınlanan “Nilay Örnek ile Şehirli Sofralar” da program yapımcılığı, profesyonel yemek fotoğrafçılığı ve mekân yazarlığı gibi görevleri yürütüyor.

Harbi Yiyorum - 176 bin takipçi

Salih Seçkin Sevinç, Kadıköylü Halk Gurmesi olarak tanınıyor. 2009 yılı itibariyle takipçilerine merhaba diyen Harbi Yiyorum, ara sokak lezzetlerini keşfediyor. Sevinç, yaptığı mini röportajlarla mekânı tanıtmanın yanı sıra işletme sahibinin hikâyesine de yer veriyor. Fiyat paylaşmaktan yana değil; bazı lezzetler kimine uygun, kimine pahalı gelebilir diyenlerden…

Mekân ve ürünlerin fotoğrafları eşliğinde adres, telefon numarası ve harita yayınlıyor. Sosyal medya ve yazarlıktan başlayıp yeme-içme kültüründen besleniyor. Şimdilerde de kitaplarla renklenen bir serüveni sürdürüyor.

Üşengeç Şef – 103 bin takipçi

Geçmişte büyük şirketlerde Kurumsal İletişim ve Marka Yöneticiliği görevlerinde bulunan Dilek Yeğinsü; diksiyon, görgü kuralları ve fotoğrafçılık da dâhil, pazarlama, kişisel gelişim gibi pek çok konuda eğitim almış bir sosyal medya gurmesi…

Üşengeç Şef adıyla sosyal medyada popüler bir isim olarak dikkat çekiyor. Lezzetli yemekler yemeyi ve keşfetmeyi seven Yeğinsü; kafe ve restoranlarla ilgili izlenimlerini sunuyor. Bunun yanı sıra tatillerinden feyz alarak konaklama izlenimlerine yer veriyor ve otel deneyimlerini paylaşıyor.

Yiyelim Güzelleşelim - 94,3 bin takipçi

Yalnızca İstanbul’a bağlı kalmadan Türk ve dünya mutfağından izlenimleriyle takipçilerini bilgilendiren bir yeme - içme platformu Yiyelim Güzelleşelim… Mimarı; Ahmet Faik Karanis, yemek ve içecekleri harika manzaralar eşliğinde paylaşarak takipçilerinin beğenisine sunuyor.

Gezip gördüğü yerlerin de karelerini paylaşan Karanis, Instagram’ın en sevilen fenomenleri arasında yer alıyor. “Yediğim gerçek, güzelleştiğim yalan!” sloganıyla dünyadan da izlenimlerini takipçileriyle paylaşıyor. BuseTerim.com.tr ve Travel&Gourmets’de yazar olarak görev alıyor.

Fahri Gediz – 49 bin takipçi

Lezzet avcısı Fahri Gediz, Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi mezunu… Deneyimlerini, fikirlerini ve lezzet keşiflerini kendi web sitesi ve Instagram’ının yanı sıra vedatmilor.com'da yayınlıyor.

Yeme-içme sevdalısı Fahri Gediz, gittiği mekânlara dair yazdığı yazılarıyla tam bir rehber niteliği taşıyor. Yurtdışı gezilerinde yaptığı paylaşım ve yazılarında harika öneriler bulunuyor. Chaine des Rôtisseurs üyesi olan Gediz, tatlı ve çikolataya düşkün bir sosyal medya gurmesi olarak takipçileri tarafından beğeni toplamaya devam ediyor.

24 / 07 / 2017