Bir duayen bir işletme - İzzet Sultanyar, Sultanyar Kebapçısı

Urfa’dan Niğde’ye oradan da Antalya’ya uzanan, namını her yana duyuran ve 68 yıldır süren bir lezzet efsanesidir Sultanyar Kebapçısı… Ekmekçilik ile işe başlayan, restorancılık ile devam edip, kebap çeşitleriyle menüsünü zenginleştiren eşsiz mekân Sultanyar Kebapçısı, yalnız Antalya’da değil; Türkiye’nin her yerinde ve yurtdışında tanınan bir lezzet markasıdır. Menüsünde yer alan birçok farklı lezzetle, hem geleneksel hem de modern yemek kültürünü bir araya getiren işletme, günün her saatinde müdavimlerinin uğrak noktası haline gelmiştir.

Bize işletmenizden kısaca bahseder misiniz? Ne zaman kuruldu, bu işe girerken ne düşündünüz? İşletmenizi diğer işletmelerden farklı kılan en önemli özellik nedir?

Bir aile şirketi olan Sultanyar’ın serüveni Urfa’da, 1950’li yıllarda ekmekçilik ile başlıyor ve sektördeki eksikliğin fark edilmesiyle birlikte 1979 yılında Niğde’de tam anlamıyla restoran olarak hizmetine devam ediyor.

Başarınızın sırrı nedir? Bu sektörde iyi işler yapabilmek için neler gerekiyor? Sektöre girmek isteyen yeni girişimci adaylarına ne tavsiye edersiniz?

Başarımızın sırrı iyi bir ekibe sahip olmak, bu işi bilmek ve bu işi severek yapmamızdan geçiyor. Restoran işletmeciliği fazlasıyla özveri isteyen bir iş. Her işte olduğu gibi, bu işte de severek yapıyorsan her zaman başarılı olursun.
Bizim işimiz hizmet sektörü… Rekabet ortamındayız. Her geçen gün yeni işletmeler açılıyor ve belirli sebeplerden dolayı bir süre sonrasında kapanıyor. Üzücü bir durum. Bu mesleği yakından tanımayan ve bilmeyen kişiler açtığı zaman böyle hazin sonlar yaşanıyor. Kısacası işi bilen insanların, işlerini layığıyla yapıyor olmaları her zaman için güzel olandır.

Sizce, yeme içme sektörünün en temel sorunları nelerdir? Sektörün geleceğiyle ilgili iyimser misiniz, yoksa karamsar mı? Neden?

Yeme içme sektörü, bazen zorlukları olsa da keyifli, güzel ve özel bir sektör. Geleceği ile ilgili büyük bir karamsarlığım yok. Günden güne teknoloji gelişiyor, işler kolaylaşıyor ve bu sektörümüze de yansıyor.
Üzüldüğüm tek bir konu var; kalifiye eleman yetişmiyor ve bulmak her geçen gün daha da zorlaşıyor. Sektörde deneyimli olarak uzun soluklu bir geçmişe sahip olmamızdan ötürü ekip sıkıntımız yok; fakat sektörde maalesef bu problemle baş başa kalan birçok firma var.

Arkhe’yi tercih etme sebebiniz ne oldu? Bu tercihiniz işletmenize ne kazandırdı? Öncesini ve sonrasını değerlendirebilir misiniz?

Arkhe ile yollarımızın kesişmesi 20 yıl öncesine 1999’a dayanıyor. O dönemden bu yana büyük bir keyifle çalışıyoruz. Zaman değişti Arkhe’de iyi yönde değişim gösterdi. Sistemin çok kolaylaştığını ve daha sağlıklı çalıştığını; hiçbir şekilde sorun yaşamadığımızı söyleyebiliriz.
20 yıl içerisinde az sayıda desteğe ihtiyaç duyduğumuzu belirtebilirim. Sistem çok rahat, son derece kullanışlı ve çok iyi… Herkese fazlasıyla tavsiye ederiz.

Sizce, Arkhe’yi rakiplerinden ayıran en büyük özellik nedir?

Arkhe’yi rakiplerinden ayıran en büyük özellik sistemindeki hızlılık, kullanışlılık… 7/24 çözüm odaklı yaklaşımları, müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmaları Arkhe’yi sektörde lider kılıyor.
Çevremizden aldığımız söylemlere göre farklı markalarla çalışanlar, sistemlerinin çok yavaş olduğundan ve ihtiyaç duydukları anda destek alamadıklarından şikâyetçiler… Biz böyle bir sorun yaşamadığımız için kendimizi şanslı hissedenlerdeniz ve Arkhe’ye çok teşekkür ederiz.

07 / 01 / 2019
Bir duayen bir işletme - İzzet Sultanyar, Sultanyar Kebapçısı