Mutfakta harikalar yaratan minik ama maharetli eller Masterchef Junior’da!

Muazzam bir yapım olan Masterchef Junior; son derece becerikli, yetenekli ve sevimli şef adaylarını bir araya getirerek ekranların favori programları arasında dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Fox’ta yayınlanan ve 8-13 yaş aralığındaki çocukların mutfaktaki tüm hünerlerini sergilediği renkli serüven, 27 Eylül 2013 itibariyle evlerimize konuk olmaya başladı. Amerika'nın en genç usta şefini aradığı programda; ünlü şef Gordon Ramsay, Joe Bastianich, Christina Tosi ve Graham Elliot gibi isimler jüri koltuğunda yer alıyor. Dünyada pek çok kişiye ilham vererek yarışmanın öncüsü olan Gordon Ramsay, 3 Michelin yıldızıyla restoran zincirine sahip İngiliz bir şef. Gordon RamsayHell's Kitchen, Ramsay's Kitchen Nightmares ve The F Word gibi pek çok şov da kendisini kanıtlamayı başarmış bir duayen… 

Gelelim yine bir Gordon Ramsay prodüksüyonu olan Masterchef Junior yolculuğuna… Yarışmaya başvuranlar arasından 24 aday seçiliyor ve süreç üç ayrı ana kategoride şekillendiriliyor. İlk grup deniz ürünlerini hazırlarken ikinci grup makarna çeşitlerini yapıyor. Üçüncü grup ise birbirinden leziz tatlıları hazırlamakla görevlendiriliyor. 12 tur boyunca düzenlenen seçmelerle 24 yarışmacıdan biri finale kalıyor ve yarışmanın Masterchef Junior’ı olarak o sezonun kazananı oluyor. 

Yetişkinlerle yarışacak ölçüde maharetleri bulunan çocuklar, 3 yıldır pek çok izleyiciyi ekran karşısına kilitlemeyi başardı diyebiliriz. İzlerken yalnızca keyif almakla kalmıyor, benzer programlara oranla mutfağa dair çok daha fazla şey öğrenmenin mutluluğunu da yaşıyorsunuz. Yaratıcılıkların sınır tanımadığı program sayesinde çocuklar, ortaya çıkardıkları eşsiz sunumlarla herkesi şaşırtıyorlar. Sunum sonrasında jürinin etkileyici yorumları, çocukların kendilerini daha da geliştirmelerine sahne oluyor. Sevimli miniklerin içten tavırları, kendilerine özgü yeteneklerle harmanlanınca ortaya mükemmel bir atmosfer çıkıyor. Birbirinden çeşitli makaronlar, Lav Pastaları, Krem Brule ve Beef Wellington lezzetleri ise gerçekten baş döndürücü… Marine yöntemlerinden tutun da, pişirme tekniklerine kadar her bir ayrıntı, çocukların şaheser elleriyle hayat buluyor. Sebze ve meyveler arasında sağladıkları kombin ve yemek sunumlarını ise siz düşününün artık! 

Elenenlerin hüzünleriyle dudak bükmeleri ve kalanları sevinçle kucaklamaları ise tam anlamıyla gerçek bir duygu seli… Kıyasıya ve renkli rekabette sezon finalleriyle taçlandırılan yarışmada kazanana verilen ödül ise 100.000 $ değerinde! 3 yıllık süreci mercek altına altına alalım. İlk sezonun galibi, rakiplerini geride bırakan ve New York City'den gelen 13 yaşındaki Alexander Weissolmuştur. Devamında, 2. sezonda Tennessee’den 11 yaşındaki Logan Guleff’ın galibiyetini görüyoruz. 3. sezonda ise yarışmaya San Diego’dan katılan 12 yaşındaki Nathan Odom lider olurken, 4. sezonun kazananı da River Forest’dan gelen 9 yaşındaki Addison Osta Smith olmuştur. 

Küçücük yaşlarına rağmen kendilerini aşan hayal ve yetenekleriyle herkesi cezbeden çocuklar, Masterchef Junior sayesinde hayatlarının en renkli ve eşsiz deneyimini yaşamış oluyorlar. Bizlere de ekran karşısında onların duydukları heyecana ortak olmak kalıyor. Ve şimdi biliyoruz ki; onlar gelecekte, gelecek ise onların benzersiz yeteneklerinde saklı! 

12 / 04 / 2016