Restoran Sahibi Ünlüler

Lüks ve renkli hayatlarıyla herkesin gönlünü fetheden dünyaca ünlü isimlerin yeme içme sektörüne atılarak mekan işlettiğini biliyor muydunuz? Bu ayki köşemizde Pete Wentz’den Jay-Z’ye, Rose McGowan’dan Robert De Niro’ya kadar restoran sahibi ünlülerin birkaçını sizler için derledik. 

Jon Bon Jovi

Jon Bon Jovi'nin sahibi olduğu New York'ta bulunan Soul Kitchen, Amerikan mutfağına özgü lezzetler sunuyor. 2011 yılında hizmete giren Soul Kitchen’da yemeklerin fiyatları menüde bulunmuyor. Herkes dilediği kadar ödeme yapabiliyor. 

Jay-Z

Hip hop müziğinin başarılı temsilcisi Jay-Z’nin New York’ta 2003 yılından bu yana, 40/40 isimli bir club-restoranı bulunuyor. Puro severler için özel bir bölümü olan mekanı kimi, yemek organizasyonu kimisi de eğlence dolu club kısmı için tercih ediyor. 

Dan Aykroyd

Aktör Dan Aykroyd'un ABD'nin çeşitli bölgelerinde House of Blues adında bir restoran zinciri bulunuyor. Son derece zengin bir menüye sahip House of Blues’da farklı özellikte Amerikan mutfağına özgü lezzetleri tatmak mümkün. 

Rose McGowan

Batı Hollywood'da yer alan Dominic's restoranın ortaklarından olan Rose McGowan, İtalyan yemeklerine düşkün olan tüm lezzetseverleri burada ağırlıyor. Menülerinde risotto ve makarnalardan iddialı pizzalara kadar herkesin damak zevkine uygun alternatifleri barındırıyor. 

Robert De Niro

Japon restoranı Nobu'nun ortaklarından olan Aktör Robert De Niro, restoranında Japon mutfağının en seçkin yemekleri ile hizmet veriyor. Dünyanın birçok ülkesinde şubesi bulunan Nobu’nun Bodrum'da da şubesi olduğunu biliyor muydunuz? 

Francis Ford Coppola

Şarap üretimi yaptığı bilinen yönetmen Francis Ford Coppola'nın Rustic adlı bir restoranı var. Bu restoranda birbirinden renkli ve leziz İtalyan yemekleri sunuluyor. Et ve balık yemeklerinin yanı sıra peceroni peyniriyle tatlandırılmış makarna veya pizzaları da denemekte fayda var. 

Pete Wentz

Pete Wentz'in 2007 yılında açılan ve New York'ta bulunan restoranı beş yıl hizmet verdikten sonra kapanıyor fakat yeme içme sektörüne duyduğu heyecan Wentz’i hayallerinden ne yazık ki vazgeçiremiyor. 2008 yılında aynı restoranı Chicago'da açıyor. 

29 / 09 / 2016