İlginç Sunum ve Konseptleriyle Ünlü Restoranlar

Sizce iyi bir restoran nasıl olmalıdır? Lezzet ve servisle tamamlayıcı bir atmosferi mi yansıtmalı, yoksa sunum ya da dekorla müşterileri mi şaşırtmalıdır? Dünyanın birbirinden farklı şehirlerinde hizmet veren bu restoranlar, farklı tasarımlarıyla da oldukça dikkat çekiyor ve konuklarını şaşırtıyor. 

Empati kurmayı deneyin; Devil Island Prison Restaurant - Çin

Şeytan Adası Hapishanesi Restoranı, konuklarına Çin’de hizmet veriyor. Hapishane konseptinin seçilmesindeki temel amaç, müşterilere hapishane yaşantısının zorluklarına dair empati kurmayı öğretmek… Her yanı cezaevi görünümünde tasarlanmış restoran, misafirlerine farklı bir deneyim yaşatıyor. 

Giriş kapısından adım atar atmaz, müşterileri hapishane görevlileri görünümünde çalışan elemanlar karşılıyor. Girişte verilen mahkûm numarası sonrasında fotoğraf çekimi işlemi gerçekleştiriliyor. Parmak izinden, kelepçelere kadar her türlü detay titizlikle düşünülmüş. Restoranın iç kısmı hücrelerden meydana geliyor. Müşteriler, kelepçeli olarak hücrelere getiriliyor ve yemekler bu kısımda yeniyor. Müşteriler, böylelikle cezaevinde yaşayanları daha iyi anlıyor ve ilginç bir restoran konseptiyle tanışıyor. 

Birazcık cesaret; Dinner In The Sky – Brüksel

Brüksel manzarası eşliğinde sevdiklerinizle yemek yemeye ne dersiniz? Fakat Dinner In The Sky adlı restoranın manzarasında durum biraz farklı. Konumu itibariyle yerden bir hayli yüksekte ve havadasınız. 

Müşterilerin yükseğe çıkartılabilmesi için vinç desteği sağlanıyor. Asılı şekilde duran bir platform üzerinde yemek yiyor, cesaretinizi de kazanmış oluyorsunuz. Sevdiğiniz arkadaşlarınızla ilginç bir akşam yemeği organizasyonuna ne dersiniz? 

Buzdan bir bar; Ice Lounge - Dubai

Dubai’nin bunaltıcı sıcağından sıkılanlar için tasarlanan Ice Lounge, buzdan yapılmış bir restoran olarak hizmet veriyor. 

Sandalyelerden masalara, bardaklardan mekânda yer alan diğer tüm eşyalara kadar her şey buzdan tasarlanmış. Dubai sıcaklarına iyi gelen Ice Lounge, konuklarını serinleterek keyifli vakit geçirmelerini sağlıyor. 

Yanardağ ısısında barbekü keyfi; El Diablo - İspanya

Mangalınızı barbeküde değil de, aktif bir yanardağın ısısıyla yapmaya ne dersiniz? El Diablo’da ızgara için kömür yerine lav kullanıyor ve barbekü lezzetine dayanamayan konuklar tarafından bir hayli ilgi çekiyor. 

Henüz aktif olmayan bir yanardağ üzerinde hizmet veren restoranı hemen gelip ziyaret etmenizde yarar var. Yanardağ aktifleşmeden bu deneyimi mutlaka yaşamalısınız. İspanya ziyaretlerinde barbekü sevenlerin El Diablo’yu listelerine eklemelerinde yarar var. 

Hastane temalı bir restoran; D. S. Music Restaurant - Tayvan

Restoranın isminde geçen müzik kelimesi ile mevcut konsept birbirinden oldukça farklı. Çünkü burası hastane temalı bir restoran olarak hizmet veriyor. Restoranın çalışanları hemşireler gibi giyiniyor ve serumlarla içecek servisi yapıyorlar. D. S. Music Restaurant’da yiyecek ve içecek sunumları da bir hayli şaşırtıcı. 

Sıra dışı yemek organizasyonlarından hoşlananlar için ideal bir alternatif olabilir. Tayvan’a yolunuz düşerse mutlaka ziyaret edin. Çok eğleneceğiniz kesin.

Maymun garsonlar çok sevimli; Kayabuki Tavern – Japonya

Japonya’da hizmet veren Kayabukiya Tavern restoranda eğitimli dişi maymunların yaptığı servislerle yemekler şenleniyor. Sempatik yanlarıyla müşterilerle son derece iyi anlaşan maymunlar, hizmetlerinde de mükemmeller. 

Bahşiş bırakılmadığı zaman ise türlü yaramazlıklar yaparak müşterilerin üzerinde otorite kuruyorlar. Günde 2 saat çalışarak restoran misafirlerine hem eğlenceli hem de ilginç bir deneyim yaşatıyorlar. 

Burası bir harika; Ithaa Denizaltı Restoranı Rangali Adası – Maldivler

Finalimizi, sizlere her yanı derya deniz bir restoranı tanıtarak yapalım istedik. 5 metre derinlikte bulunan restoranda müşteriler, büyüleyici bir atmosferi yaşayarak yemek yiyorlar. Cam duvarları sayesinde pek çok balık çeşitlerini seyre dalarak muhteşem bir keyif sürüyorlar. Mercanlardan köpek balıklarına, vatozlardan diğer pek çok balık çeşidine kadar her türlü deniz canlısını izlemek mümkün. 

Bir de ay ışığının denize yansıması eşliğinde romantik bir akşam yemeğiyse tercih edilen öğün... Gerisini siz düşünün! Maldivlere özgü geleneksel, birbirinden renkli ve modern lezzetlerin tadına Ithaa Denizaltı restoranında mutlaka bakılmalı. 

22 / 08 / 2016