Kışa Adapte Olmak İçin Öneriler

Kış mevsiminin getirdiği kasvet havası, zaman zaman ruhumuz üzerinde olumsuz etkiler yaratabiliyor. Kış mevsiminin olumsuz etkilerinden arınmanız adına sizler için rengarenk bir köşe hazırlayalım dedik. Neler mi yapabilirsiniz?

Egzersizle güne merhaba
Her gün aynı saatte kalkma fikrini özümseyin. Bunun yanı sıra egzersizle güne başlamak sağlığınıza sağlık katacak ve güne enerjik başlamanıza olanak sağlayacaktır. Yatağınızda esneme ve gerinme hareketleriyle güne güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Daima aracınızı gideceğiniz yerin biraz da olsa uzağına park edin, asansör yerine merdivenleri kullanın. 

Ertesi günün hazırlığı hayatınızı kolaylaştırır
Özellikle kışın vermiş olduğu depresif havalarda, ruh halimiz giderek hava durumuyla benzerlik gösterir. Bu yüzden sabah uyandığımızda fazla özenemediğimiz için elimize ilk gelen kıyafeti tercih ederiz. 

Yatmadan önce ertesi sabah ne giyeceğinize karar vermeniz, size hem zaman kazandıracak hem de gün boyu enerjik olmanıza yardımcı olacaktır. Hazırlığınızı akşamdan yapın ki, günün yoğunluğunda kendinizi daha aktif hissedin. 

Beslenme alışkanlıklarınıza dikkat edin, bol su içmeyi ihmal etmeyin

Sabah kahvaltısı, günün altın öğünüdür. Sabah kahvaltısı yapmadan güne başlamayın. Ara öğünlerle günlük öğün sayınıza katkıda bulunun. 

Bol bol su içmeye özen gösterin. Su içmek hem vücuda hem de zihne pek çok fayda sağlar. Dilerseniz içerisine çeşitli meyve dilimleri veya yeşillik ekleyerek detoks etkisi hissedebilirsiniz. 

Mutlaka bir hobiniz olsun
Sevdiğiniz hobilerle uğraşmak stresi kontrol altına almanıza ve azaltmanıza yardımcı olur. Öncelikle nelerden hoşlandığınıza karar vermekle işe başlayabilirsiniz. Hobilerinizi düzenli olarak gerçekleştirmeye çalışın. Günden güne size iyi geldiğini fark edeceksiniz. 

Alarm ertelemeye hayır!

Sabahları güne yorgun uyanmak, yeterli uykuyu alamamak, bir türlü dinlenememek gibi sorunlar neredeyse herkesin ortak şikayeti. Her sabah yapılan "5-10 dakika daha uyuyayım" düşüncesi ne kadar mantıklı ki? 

Alarmı, kısa süreli de olsa erteleyince yeteri kadar dinlenmiş uyanılmıyor. Bilinenin aksine bu ekstra 10 dakikalık süreler size hiç bir şey kazandırmıyor ve daha yorgun uyanmanıza sebep oluyor. Alarm ertelemekten vazgeçin, alarmınızı uyanmanız gereken saatten 10 dakika öncesine kurun. Farkı sizde göreceksiniz. 

Teknolojiden destek almak fena fikir değil!

Sizi uyandıran uygulamaların yanı sıra tüm sürecinizi sizin yerinize takip edebilen pek çok özel seçenekler var. Akıllı telefonlar, herkese eşsiz zenginlikte çözüm olanakları sağlıyor. Bunlardan yararlanması ise size kalmış. 

Bu renkli uygulamaların, hayatınızı nasıl kolaylaştırdığını ve enerjinizi size geri kazandırdığını hissettiğinizde ne demek istediğimizi daha iyi anlamış olacaksınız. 

29 / 11 / 2016