Karşınızda 13 Favori Şefin Kurgusal Filmi

80’lerin pizzacısından, konuşan fare animasyonuna, ilham veren film şefleri… Bazılarının rolü büyük, bazılarının küçük… Ama hepsi birer yıldız ve filmlerin unutulmazlar arasında yer almasını sağlamışlar. İşte şefleriyle adından söz ettiren 13 başarılı kurgusal film... 

1- Primo, Big Night

İtalya'da yaşayan iki kardeş Primo ve Secondo, mutfak konusundaki yetenekleriyle oldukça dikkat çekmektedirler. Primo'nun mutfak konusundaki becerileri ve şeflik yetenekleri ile Secondo'nun finansal alandaki bilginliği onları Amerika’ya yerleşmeye iter. 

Amerika'da 'Paradise' adında mükemmel bir İtalyan restoranı açıp yeni bir hayata atılırlar. Primo, birbirinden farklı yemekler yapar, Secondo’da işletmecilik hünerlerini sergiler. 

2- Remy, Ratatouille

Şişman fare Remy yemeğe oldukça düşkünlüğüyle bilinir. Tek hayali Aşçı olabilmektir. Remy, bu idealini gerçekleştirmek için Paris'in yolunu tutar. Bir gün kendisini şehrin en mükemmel restoranının kanalizasyonunda bulur. Remy, restoranın yeni çöpçüsüyle anlaşma yapar. Sonrasında tüm hünerlerini sergileyebileceği büyülü mutfağa ulaşır. 

3 - Chu, Eat Drink Man Woman

Chu, üç kızı ile birlikte yaşayan oldukça yaşlı bir yemek şefidir. İçlerinden ortanca olanının gelecek planları, bambaşka şekilde gelişir. Aynı evde beraberce yaşadığı diğer insanların da hayatları bir şekilde değişime uğrar. Aile, her pazar akşamı Chu'nun geleneksel Çin mutfağının en güzel örnekleri ile donattığı sofrasında bir araya gelir. 

4- Carl, Chef

Carl Casper şık bir restoranın baş aşçısıdır. Elleriyle hazırladığı lezzetler mükemmeldir. Ancak lokantanın menüsüne bağımlı kaldıkça yaratıcılığı ve lezzetleri de düşer. 

Kariyerinde alçalışa geçen Carl'a iyi bir teklif gelir. Oğlu Percy ve eski bir arkadaşı olan Martin’in desteğiyle Carl Amerika yollarında yemeğe ve yeni lezzetlere keşfe çıkar. 

5- Goro, Tampopo

Film, kamyon şöförü olan Goro ve arkadaşı Gun'ın yolda gördükleri ilk restoran olan Lai Lai Ramen Lokantası 'na girermeleriyle başlar. Ancak girdikleri lokantanın bir hikâyesi vardır ve bu hikâyeden Goro ile Gun'da sebepleneceklerdir... 

6- Babette, Babette's Feast

Filmde iki kız kardeşin 1987 yılında Danimarka'nın kıyı kasabalarından birinde geçen hikayesi anlatılmaktadır. Yaşadıkları yer, katı dini ve ahlaki kuralların fazlaca yaşandığı bir yerleşim yeridir.Yıllar sonra babaları hayatını kaybeder. Sonrasında mülteci olarak Fransa'ya göçerek her şeye sıfırdan başlarlar. 

7- Leona, Mystic Pizza

Mystic Connecticut kentinde bir pizza salonunda çalışan üç genç kızın macerası anlatılmaktadır. Yaptıkları lezzetli pizzaların ünü kasabanın dört bir yanını sarmıştır. 

Karakterler; Sisters Kat ve Daisy ve Jojo’dur. 

8- Martha, Mostly Martha

Küçük bir restoranda çalışan Martha’nın hayatı son derece sakin bir şekilde sürmektedir. Martha’nın kardeşi ölür. Yeğeni Lina da artık Martha ile beraberce yaşamaktadır. 

Günden güne hırslanarak çalıştığı yere yeni gelen İtalyan şefle birlikte yeni bir rakip edinerek yola devam ederler. 

9- Mrs. Lovett, Sweeney Todd

Filmde Johnny Depp, haksız yere hapse gönderilerek yargılanan karakteri canlandırıyor. Acımasız ceza için değil, karısı ile kızına olanların üzücü sonuçları için de intikam duyguları besleyen Benjamin Barker’ı, Helena Bonham Carter ise onun saplantılı ölçüde kararlı suç ortağı Nellie Lovett karakterini canlandırıyor. 

10- Madame Mallory, The Hundred-Foot Journey

Hassan Haji, dedesinin işlettiği restoran sayesinde mutfakla çocuk yaşlarındayken tanışarak ilgisini yeteneğiyle pekiştirmiştir. Hassan, dedesinden kalan müesseseyi mükemmel bir şekilde işletirken beklenmedik nedenden dolayı Bombay'dan taşınır. 

Fransa'nın bir kasabasına yerleşerek burada restoran açar. Restoranın sunduğu egzotik Hint mutfağı kısa sürede bölge halkını etkiler. 

11- No Reservations

İyi bir baş aşçı olan Kate, hayatını tıpkı çalıştığı restoranın mutfağını yönettiği disiplinle idare etmektedir. Bir gün yaşamı, hayatına giren iki kişi ile birdenbire değişir. Nick’e hissettikleri onu tamamen alıştığı disiplini aşan bir duruma sokmaktadır. 

12- Spanglish

Flor, Meksika'dan Los Angeles'a göç eder. Sürekli dil problemleri yaşar. John ve Deborah Clasky tarafından evlerinde temizlik işlerini yapmak üzere işe alınır. Flor’un önünde zorlu engeller vardır. 

13 - The Devil Wears Prada

Andrea Sachs, New York’ta yaşayan sade ve naif bir genç kızı canlandırmaktadır. İşe girer. Runaway Magazin’in acımasız yöneticisi Miranda Priestly adlı güçlü ve sofistike bir kadının ikinci asistanı olarak çalışmaya başlamıştır.

22 / 10 / 2015