Çağdaş Türk mutfağından esintiler; Araka

Çağdaş Türk Mutfak Kültürü’nün, taptaze ve mis gibi mevsimsel ürünler kullanılarak hazırlandığı özel bir mekân Araka… Rumca bezelye anlamına gelen Araka’nın logosundaki minik bezelye tanesi dahi mekânın genel havasını ve konseptindeki özgünlüğünü yansıtır türden.

Araka'nın hem şefi hem de kurucusu olan, aynı zamanda Müzedechanga'nın mutfağında uzun yıllar deneyim kazanan Pınar Taşdemir ve ekibinin ellerinden çıkan lezzetler birbirinden şık sunumlarla konuklara servis ediliyor. Araka, Türk mutfağına has malzemelerle yakaladığı nefis tatlarıyla Yeniköy’e yeni bir soluk getiriyor.

Yumurta mantarından, ançüez soslu hamsi tavaya; fırında karnabahardan mini mini puf böreklerine; baharatlı salatadan diğer birçok özgün lezzete ve geniş bir menü seçeneğine sahip. 

Araka da tercihini Arkhe’den yana kullanarak, Denge’li işletmeler arasında yerini aldı; tüm satış operasyonlarını başarıyla yürütüyor.

30 Ekim 2018